Rasti Land geeft Blizzard een grondige renovatie

Rasti Land is een pretpark gelegen in Salzhemmendorf, Duitsland. Het park bezit heel wat familie attracties, waaronder meerdere waterattracties. Het achtbaan aanbod blijft beperkt tot één. Achterbahn is een junior coaster, gebouwd door Vekoma. Best te vergelijken met Rollerskate in Plopsaland De Panne. Verder kan je ook genieten van een ritje op een Bobkartbahn, die dit jaar stevig onder handen werd genomen.

 

Blizzard werd geopend in 1998. De Bob’s worden manueel bediend, door een hendel. Op deze manier kan elke passagier zelf de snelheid bepalen. OP de baan van 505 meter kan een snelheid bereikt worden van 40 km/u.

Dit jaar verving men alle karts door gloednieuwe, die nog sneller zijn en ook sneller accelereren. Ook de capaciteit zou door de vernieuwingen verhoogd zijn.

Deze attractie werd gebouwd door Wiegand. Hetzelfde bedrijf mocht in Toverland de nieuwe bobbaan Maximus’ Blitz Bahn bouwen, ook hier werd het oude exemplaar vervangen.

 

© Rasti-Land
© Rasti-Land

 

Bron en foto’s: Rasti Land