Cedar Point neemt afscheid van Shoot The Rapids

Cedar Point, gelegen in Ohio, Amerika is met 17 achtbanen, het park dat op een tweede plek komt, na Six Flags Magic Mountain als het gaat om de meeste achtbanen in een park. Dit jaar is het park volop bezig met de bouw van die 17de achtbaan, Valravn. Valravn wordt de hoogste, langste en snelste Dive Coaster die B&M ooit bouwde.

 

Maar dit jaar neemt het park ook afscheid van Shoot The Rapids, een shoot the cute attractie. Deze werd gebouwd door IntaRide, een onderafdeling van Intamin Amusement Rides. De attractie opende in 2010. De waterattractie had een Western thema, tijdens je ritje kwam je langsheen illegale whisky stokers.

Shoot The Rapids had twee drops, eentje van 26 meter en een kleinere van 15 meter. De bootjes boden plaats aan tien personen. In 2013 raakten enkele passagiers gewond toen een bootje achterwaarts van de eerste lifthill rolden, waarbij het bootje omkantelde. Gelukkig bleven de letsels eerder beperkt.

Verder sluit ook de klassieke Tiki Twirl, een Calypso attractie van Schwarzkopf en de Dodgems. De Dodgems, of botsauto’s worden vervangen door een moderner exemplaar.

 

 

Bron en foto: CP Rundown