Houten achtbaan voor Busch Gardens Williamsburg in 2017

In 2017 zal er een nieuwe achtbaan geopend worden die in het teken zal staan van een grote veldslag in het Pelsjagersdorp van Nieuw Frankrijk. Vikings zullen binnenvallen, waardoor de Pelsjagers gedwongen worden hun dorp te verdedigen.

De houten achtbaan, die een afdaling heeft van 22,6 meter zal enkel voor de dapperste krijgers zijn, want er wachten negen airtime heuvels om veroverd te worden. Verder zal ze een snelheid hebben van 77,2 km/h wat ongeveer overeenkomt met de snelheid van Joris en de Draak uit de Efteling.

De bouwer is het Amerikaanse Great Coasters International die nu volop bezig is met Heidi The Ride in Plopsaland De Panne.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van het park dat bezoekers de naam van de achtbaan kunnen kiezen. Vanaf vandaag tot en met 1 april kan er op de website van het park gekozen worden tussen 3 namen:
– Viking Raider
– Invadr
– Battle Klash

In de promo video wordt de vraag gesteld: “Wil je de Pelsjagers bijstaan of wil je vechten met de Vikings?”. Fans denken dat dit een hint zou kunnen zijn naar een racing of dueling achtbaan.

Project 2017 REVEALEDFirst-ever crowdsourced ride invades Busch Gardens in 2017. Visit buschgardens.com/project2017 throughout the year to help us Decide the Ride. Voting starts now, name our all-new wooden coaster! http://bit.ly/1XAZYdT

Geplaatst door Busch Gardens op zaterdag 19 maart 2016

 

Bron: Busch Gardens Williamsburg