Pretparkpitstop bij Europa-Park: kamperen naast de achtbanen‏

In de eigen caravan, camper of tent. Meer en meer vakantiegangers die op weg zijn naar hun vakantieadres in Zwitserland, Italië of het Zuidoosten van Frankrijk maken hier een tussenstop, in de meeste gevallen met een bezoek aan het park. Afgelopen winter is het kampeerterrein aangepast en zijn nog meer staanplaatsen aangelegd.

 

Avontuurlijk overnachten

Naast vijf themahotels beschikt Europa-Park over een Camp Resort. Op het ene gedeelte kan men, geheel in het thema van het Wilde Westen, overnachten in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Aan de andere kant van de centrale faciliteiten ligt de camping. Vakantiegangers die met de eigen camper, caravan of tent op doorreis zijn, vinden hier alle benodigde voorzieningen. Er zijn 200 staanplaatsen voorzien van grasstenen. Aan de achterzijde is ruimte voor tent-kampeerders.

 

 

Reserveren niet nodig

Er kan en hoeft vooraf geen plaats gereserveerd te worden, bij drukte kan het terrein naar achteren uitgebreid worden. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid elk moment van de dag het terrein oprijden. Bij de slagboom ontvangt men een ticket en deze dient, net als bij een parkeerterrein, bij vertrek te worden afgerekend bij een betaalautomaat. Verblijft men in een tent en is men zonder auto, dan dient de betaling bij vertrek bij een medewerker te worden gedaan.

 

 

Uitgebreide faciliteiten

  • Moderne sanitaire voorzieningen in een apart gebouw, ook geschikt voor minder valide kampeerders en kleine kinderen
  • Gratis warm water om te douchen en af te wassen
  • Op 5 minuten loopafstand van de hoofdingang.
  • Kiosk met broodservice en mogelijkheid tot deelname aan ontbijtbuffet
  • Gratis stroom- en watertappunten beschikbaar
  • Meer om te zwemmen, beach volleybal, tennisbanen, kinderspeelplaats als mede jogging- en Nordic Walking routes in de omgeving
  • Station voor vers water en afvoer tegen een onkostenvergoeding van € 1,00
  • Honden zijn op de camping toegestaan

 

Wilde westen

Op de camping waan je je echt in het Wilde Westen. In de Saloon kun je ’s ochtends al terecht voor een ontbijt. Hier zijn ook broodjes te verkrijgen voor een ontbijtje bij de eigen accommodatie. ’ s Avonds kun je hier eten zoals de cowboys dat deden. Bereid je liever je diner zelf? Er zijn op het Camp Resort ook verschillende barbecue- en grillplaatsen. Op gezette tijden laten cowboys en indianen hun lasso- en paardrijkunsten zien. Wil je zelf actief bezig zijn? Er wacht een (mechanische) stier op je, een zwemmeertje, een speelweide en een overdekte speeltuin. De sanitaire voorzieningen zijn ook geheel in thema: zijn dit nu de toiletten of is dit het kantoor van de sheriff van het Wild West-stadje?

 

Openingstijden

De camping is dagelijks geopend tijdens het zomerseizoen 2016 van 19 maart 2016 tot en met 6 november 2016 en tijdens het winterseizoen 2016/2017 van 26 november 2016 tot en met 08 januari 2017 (met uitzondering van 24 en 25 december).