Opnieuw werkzaamheden aan Bandit in Movie Park Germany

De houten achtbaan Bandit in Movie Park staat bekend om haar ruwere ritverloop. Het park investeert om die reden jaarlijks in een gedeeltelijke retracking. Ook dit jaar wordt opnieuw aan de achtbaan gewerkt. Het gaat om een retracking van ongeveer 200 meter.

 

Bandit opende in 1999, de houten achtbaan werd gebouwd door Roller Coaster Corporation of America. Bij de opening kreeg de baan de naam Wild Wild West, naar de gelijknamige film met Will Smith. In 2004, bij de overname van het park veranderde de naam van de achtbaan in Bandit.

Elk jaar vervangt het park een groot deel van de track, om zodoende een soepeler ritverloop te bekomen, ook dit jaar ontvangt de achtbaan 200 meter aan nieuwe track. Volgens het park gaat het ditmaal om de grootste werkzaamheden die ooit uitgevoerd werden aan de baan.

De twee onderste bochten zullen door de werkzaamheden weer veel soepeler moeten worden, omdat deze bochten de meeste trillingen opvangen, door de snelheid van de achtbaan, was een onderhoud hier noodzakelijk.

Bandit was de eerste houten achtbaan van Duitsland en werd gebouwd naar Amerikaans voorbeeld. De achtbaan ontving in het verleden al nieuwe treinen, gebouwd door Premier Rides, de oude treinen, gebouwd door Intamin Amusement Rides, werden toen ingeruild.

 

Bron en Foto’s: Movie Park Backstage