Extra aankleding voor River Quest in Phantasialand

In Phantasialand staat de bouw van het nieuwe themagebied Klugheim niet stil. Ook de attractie River Quest wordt momenteel extra aangekleed om beter in het geheel te passen. Vorig jaar werden al heel wat muurtekeningen en dakjes boven de wachtrij toegevoegd.

 

River Quest is een waterattractie die opende in 2002. Deze Rapid River werd gebouwd door Hafema, die ook instond voor de bouw van Djengu River in Toverland en El Rio in Bobbejaanland. Om deze attractie passender te maken aan het nieuwe Klugheim gebied, is het park momenteel druk bezig met heel wat nieuwe theming toe te voegen aan de wachtrij en de buitenzijde van deze populaire attractie.

 

Ook in de rest van het park wordt volop gewerkt. Zo wordt in het Deep In Africa gebied extra thematisering toegevoegd rond de achtbaan Black Mamba, die opende in 2006. Deze inverted Coaster van B&M bevat 4 inversies en behaald een snelheid van 80 km/u.

 

Afscheid van Race For Atlantis?

Volgens de fansites van het park verdwijnt de simulator attractie Race For Atlantis uit het park. Er werd zelfs gemeld dat grote delen van de gouden koepel al ontmanteld werden. Deze attractie opende in 1994 onder de naam Galaxy, maar werd later herdoopt tot Race For Atlantis, waarbij ze een nieuwe film kreeg.

 

Foto’s: Phantasialand, Themeparkfreaks