Mount Mara, waar de realiteit virtueel wordt

De Themeparkfreaks trokken naar het Plezantste Land, waar ze de nieuwe VR coaster konden ontdekken. Met Mount Mara springt Bobbejaanland op de populaire trein van het VR gebeuren. Europa-Park was het eerste park dat zo’n systeem toepaste op een achtbaan met Alpenexpress. Dit jaar kreeg ook Pegasus een VR kleedje. In Bobbejaanland kwam de VR  functie op de indoorachtbaan Revolution, die daarom omgedoopt werd tot Mount Mara. We kregen de kans om Mount Mara uit te testen tijdens een van de soft openingen en wilden onze ervaringen met jullie delen. 

 

Mount Mara

Sinds de opening van Forbidden Caves en de Adventure Valley zone er rond, heeft Bobbejaanland er een mooie themazone bij. Mount Mara sluit daar met haar verhaal perfect op aan. Mount Mara neemt je mee op een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Aziatische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd.

Voor Mount Mara werd een nieuwe ingang gecreëerd. Deze begint rechts van de oude Revolution ingang en loopt een stukje buiten om dan in een nieuwe hal verder te lopen die uitgeeft op de trappen. In deze wachtrij werden enkele themaobjecten geplaatst. In deze wachtrij en op de trappen werden digitale schermen voorzien, waarop getoond wordt hoe je de VR bril moet gebruiken en krijg je al een stukje van het verhaal mee.

Het station van Mount Mara werd voorzien van nieuwe verlichting en de muren van een donkerder kleurtje met lava spatten. Ook de trein kreeg een gedaanteverandering. De groene trein is nu donkergrijs met het Mount Mara er op en ook hier lavaspatjes.

Plaats nemen doe je voortaan met een persoon per bakje, in tegenstelling tot vroeger. Je krijgt je VR bril aangereikt. Zodra je de bril opzet zie je een totaal andere wereld om je heen. Waar je ook kijkt zie je een volledig aangepaste realiteit. Wanneer je omlaag kijkt zie je hoe je plots op een quad zit en vertrek je via een rotsige weg rond de vulkaan. De vulkaan barst op een gegeven moment uit en je moet de lava zien te ontwijken. Je beseft totaal niet meer dat je in een achtbaan zit. Aan het einde van je rit belandt je veilig op een boot die je naar de veilige haven brengt.

 

Eindoordeel

Onze ervaring was alvast positief te noemen. De beelden waren scherp en de virtuele wereld kwam perfect tot zijn recht tijdens de rit. Ook de bijhorende soundtrack past perfect bij het verhaal. Aangezien het om een soft opening ging, verliep alles nog niet helemaal vlot en ook de bezoekers moeten wennen aan de brillen. Vooral bij het aankomen in het station merk je dat de mensen niet volledig beseffen dat de rit afgelopen is.

Er werd verteld dat er nog gewerkt wordt aan de fine tuning, maar we zijn er van overtuigd dat deze toevoeging een hoge meerwaarde geeft aan de achtbaan.

Wie geen zin heeft in de VR kan de achtbaan nog steeds doen zonder de bril. Kinderen onder de 1.30m of 12 jaar mogen nog wel bij een begeleider in het karretje stappen. Zonder bril krijg je nog steeds de oude film te zien met de klok en de effecten die vroeger aanwezig waren. Enkel de soundtrack Bones On The Beach zal je niet meer horen.