Meer informatie over “Secret Weapon 8” in Alton Towers

Groot nieuws! Het gigantisch project dat gepromoot wordt onder de code SW8 (Secret Weapon 8) gaat door. Deze plannen waren onzeker geworden door het grote ongeluk dat vorig jaar gebeurde op de wereldrecord brekende achtbaan de Smiler.

Alton Towers plaatste op hun Twitter account een foto van een aankondigingsspandoek voor de nieuwe SW8. Het spandoek hangt bij The Flume, een boomstammetjes attractie die na 35 jaar dienst het park verlaat. Dit geeft aan dat SW8 daar zal komen te liggen.

Het lang verwachte “Secret Weapon 8” zal naar alle verwachtingen openen in 2017 in de themazone “Forbidden Valley”. De details zijn onthuld door een “Formal Screening Option”, een document dat moet worden ingediend wanneer een onderneming of bedrijf een belangrijke ontwikkeling wilt doen om te bepalen of er een nieuwe milieuvergunning nodig is.

In het rapport wordt volgende voorstel omschreven: “Het afbreken en verwijderen van de bestaande gebouwen en attractie(s). Bouw van de nieuwe ride inclusief tunnels, graafwerken, onderhoud van gebouwen, een station, een winkel en pre-shop gebouw met een totale oppervlakte van 1130 m² en een gebouw met een hoogte van 7,5 meter. De attractie zal 14,5 meter hoog worden.”

De plannen rond SW8 werden eerder al aangekondigd, maar fans vreesde dat het project misschien niet meer zou doorgaan na het vreselijke ongeluk dat in het park gebeurde op de achtbaan de Smiler. Bij het ongeluk botste twee treintjes van de achtbaan tegen elkaar waardoor bij twee inzittenden een been geamputeerd moest worden. De achtbaan sloot voor een jaar. Na een grondig onderzoek bleek het ongeluk het gevolg te zijn geweest van een menselijke fout en zal de achtbaan dit jaar terug opnieuw openen voor het publiek.

Al 25 jaar kondigt Alton Towers alle grote projecten aan met “Secret Weapon”. Van de projecten wordt meestal zoveel mogelijk tot het laatste moment geheim gehouden om de spanning nog groter te maken. Wanneer de fans het code woord SW8 zien, zijn ze dan ook meteen nieuwsgierig. Iedereen weet dat dit staat voor een grote nieuwe attractie! De gehele geschiedenis over de Secret Weapons en waarom het nu zo spannend is om deze projecten te volgen, kan je hier lezen.

Alton Towers zal dit jaar uitpakken met de herthematisering van Air. De Flying Coaster van B&M wordt omgedoopt tot Galantica. Galantica zal de inzittenden het gevoel geven alsof ze in de ruimte zijn. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van Virtual Reality brillen.

 

Bron: Alton Towers