Kom op tegen kanker doet oproep om roken in pretparken te verbieden

De organisatie Kom op tegen kanker, roept de pretparken, dierenparken en andere evenementen op om het roken te verbieden. In hun actieplan pleit de organisatie onder meer voor het volledig rookvrij maken van open semipublieke ruimtes.

 

De faculteit rechten in Leuven ging op vraag van Kom op tegen Kanker na of het juridisch mogelijk is om passieve rokers nog beter te beschermen. En blijkbaar kan dat ook. Een van de punten in het actieplan is het oproepen van uitbaters van open semi publieke plaatsen tot een het rookvrij maken van bepaalde dingen.

De organisatie doet hierbij een oproep naar de pretparken, dierenparken, sportstadions en andere om die maatregel in het leven te roepen. De ZOO Antwerpen en Planckendael willen deze maatregel nog deze zomer doorvoeren. Roken kan dan enkel nog in afgebakende zones.

Ook in de pretparken wordt over deze maatregel nagedacht, zo heeft Plopsaland De Panne al een rookverbod in de wachtrijen en vertelt ook Walibi er mee bezig te zijn.

Club Brugge en Anderlecht zijn al tot die maatregel overgegaan, maar de andere Belgische profclubs krijgen nu de vraag om dat voorbeeld te volgen.

 

Bronnen: GVA, het Nieuwsblad