Pinokkio nieuwste bewoner van Efteling Sprookjesbos

Het Sprookjesbos in de Efteling heeft er sinds kort een nieuwe bewoner bij. Op 24 maart startten de eerste bezoekers van het attractiepark de zoektocht naar de ondeugende houten pop. Het Sprookjesbos is sinds 1952 uitgegroeid van tien tot 29 sprookjes vandaag de dag, waarmee Pinokkio de laatste nieuwkomer is.

 

Het originele Italiaanse verhaal van Carlo Collodi over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden, wordt in de Efteling in meerdere scènes verteld. De scènes zijn gebaseerd op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal en de moraal van het sprookje, dat alleen het goede wordt beloond, is op Eftelingse wijze vormgegeven.

 

Stichting Carlo Collodi

Het sprookje Pinokkio is in nauwe samenwerking met de Italiaanse organisatie Fondazione Nazionale Carlo Collodi tot stand gekomen. Deze stichting bewaakt het cultureel erfgoed van Carlo Collodi, houdt het bijzondere verhaal van Pinokkio levend en beheert het Pinokkio Park in het dorpje Collodi in Italië.

Waar is Pinokkio?
Direct bij aankomst bij de werkplaats van Geppetto wordt duidelijk dat Pinokkio en de timmerman daar al heel lang niet zijn geweest. Bosdiertjes hebben de werkplaats overgenomen, terwijl de bezoekers zich afvragen: waar is Pinokkio? Ze vervolgen hun zoektocht en komen de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio. Bezoekers eindigen bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Door de interactieve hengel te gebruiken wordt al snel duidelijk of Pinokkio hier te vinden is.