Holiday Park wil nieuw waterpark openen voor Europa-Park haar waterpark opent

Het waterpark van Holiday Park is een project waar de groep al geruime tijd mee bezig is. Het waterpark zal eenzelfde stijl hebben als Plopsaqua in De Panne. Recent werd bekend welke figuren en attracties in het park zullen komen.

 

Voor de bouw van het waterpark lopen de onderhandelingen met de gemeente Haßloch verder. Plopsa geeft hen de kans mee te investeren in het nieuwe waterpark, net als ook De Panne deze kans kreeg bij de bouw van Plopsaqua. De kostprijs van het park is geschat op €22,5 miljoen.

Het waterpark zal er in ieder geval komen, met of zonder investering van de gemeente. Mocht de gemeente beslissen mee in het project te stappen zullen de scholen en verenigingen speciale voordelen krijgen. Zo zullen ze veel goedkoper kunnen gaan zwemmen en zullen ze gratis mogen parkeren.

Het Holiday Park waterpark zal naast de hoofdingang komen te liggen, op een oppervlakte van 7.500 vierkante meter. Op deze locatie ligt momenteel de bootvaart van Tabaluga.

In tegenstelling tot Plopsaqua De Panne waar Wickie De Viking centraal staat, zal Wickie in het Duitse waterpark de aandacht moeten delen met Maja de Bij, Tabaluga en vele anderen.

Het binnen gebied met glijbanen, sauna en spa zal 4.500 vierkante meter groot zijn. Er komen een wildwater rivier, jacuzzi’s, en enkele glijbanen zoals we die ook in Plopsaqua terugvinden. Ook een disco slide en een vrije val glijbaan zoals Sky Drop zullen daar een plekje krijgen. Verder komt er een golfslagbad met golven en regen- en stormeffecten.

Er zal ook een 25-meterbad komen en een buitengebied van 3.000 vierkante meter. Het buitengebied zal onder meer een zwembad en een waterspeelplaats omvatten. De totale oppervlakte wordt hiermee dubbel zo groot als die van Plopsaqua.

Plopsa verwacht dat de goedkeuringsprocedure en de bouwtijd samen ongeveer 28 maanden in beslag zal nemen. Steve van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, kondigde vorig jaar aan dat hij het waterpark van Holiday Park wil openen alvorens dat van Europa-Park geopend wordt.

 

 

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Themeparkfreaks