Waterpark van 140 miljoen euro voor Europa-Park officieel goedgekeurd

De plannen voor het nieuwe waterpark van Europa-Park, dat 46 hectare groot zal worden en 140 miljoen euro moet kosten, zijn goedgekeurd. Ook voor het nieuwe hotel dat mee in deze plannen zit, waren er geen bezwaren. Hiermee zijn de laatste hindernissen genomen voor het gigantische waterpark dat in 2018 moet openen.

 

De Tourismus-Zweckverband Ringsheim/Rust heeft de plannen voor het 46 hectare grote waterpark goedgekeurd. Hierdoor is nu ook het wettelijk kader rond het project in orde gebracht. Over de concrete plannen van het waterpark wilt Europa-Park niet veel over prijsgeven. Het zal wachten worden tot het infomoment met de buurtbewoners op 19 juli om meer te weten te komen van dit miljoenen project.

“Het geplande waterpark is uniek en zal een aantrekkingskracht worden tot ver buiten de regio. Hierdoor zal Rust zich verder versterken als toeristische trekpleister. Ik ben erg blij dat we het bestemmingsplan hebben kunnen goedkeuren. Europa-Park is uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld en op deze manier kunnen we het nog beter maken. We zijn trots en dankbaar voor de grote uitbreidingen sinds de oprichting van het park.”, zei Landrat Scherer.

Dat dit grote project is kunnen goedgekeurd worden door alle betrokken instanties, (de gemeentes, burgemeesters, de buurtbewoners,…), is te danken aan de open communicatie van de familie Mack met de buurtbewoners.

Om de verwachte groei van bezoekers op te vangen wordt er ook een extra hotel voorzien in de plannen. Het nieuwe waterpark wordt de grootste investering in de geschiedenis van het park en één van de grootste investeringen in de regio Oberrhein. Ook deze keer zal (zoals altijd) deze miljoenen investering gebeuren zonder overheidssubsidies.

Een breed scala van waterattracties, een uitgebreide thematisering en een aantrekkelijk gastronomisch aanbod, zal het Water Adventure Resort een perfecte aanvulling vormen voor gezinnen. “Door dit project zullen enkele honderden nieuwe banen en nieuwe bronnen van inkomsten voor de gemeente gecreëerd worden.”, aldus Ronald Mack, de eigenaar van Europa-Park.

De bedoeling is dat in het overdekte gedeelte een lazy river, enorm veel glijbanen, een waterspeeltuin, een surf simulator, rustplaatsen, restaurants en winkels komen. In het buitengedeelte komt een golfslagbad, een strand, tuinen, restaurants en tal van andere water aanbiedingen. Europa-Park heeft ook al laten verstaan dat er heel wat spectaculaire waterglijbanen zullen komen.

119225575

 

Bronnen: badische-zeitung, parkerlebnis