Europa-Park heeft de beste familiehotels van Duitsland‏

TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld, heeft deze week de Travelers’ Choice Awards voor familiehotels uitgereikt. Het hotel resort van Europa-Park wist op maar liefst drie plaatsen in de Duitse top 5 beslag te leggen. Hotel “Bell Rock” kreeg de hoogste notering, gevolgd door hotel “Colosseo”. Op plaats vier eindigde hotel “El Andaluz”. Vorig jaar ontving Europa-Park ook al de Travelers’ Choice Award van TripAdvisor voor beste attractiepark van Europa.

 

Jaarlijks stelt TripAdvisor per land een lijst samen van beste familiehotels. Deze ranking komt tot stand door de miljoenen beoordelingen en commentaren op deze beoordelingssite. De beoordelingen van families worden in de categorie ‘familiehotels’ zwaarder meegerekend. Opvallend is dat in Duitsland vooral de themahotels van attractieparken goed scoren. Ook Nederlanders en Belgen spreken vol lof over de Europa-Park-hotels. Zo schrijft Peggy uit België over het winnende hotel: “Meer dan perfect. Heel bijzonder en uniek hotel. Alles tiptop in orde. Heel propere, ruime en gezellige kamers. Rustig hotel na een dagje park.” Ook de Nederlandse Boyd spreekt over een “fantastische ervaring. Hotel Bell Rock moet je ervaren! Dit is een hotel, zoals een hotel moet zijn.”

 

De ranglijst van de Europa-Park-hotels ziet er als volgt uit:

1. Hotel “Bell Rock”

2. Hotel “Colosseo”

4. Hotel “El Andaluz”

6. Hotel “Castillo Alcazar”

12. Hotel “Santa Isabel”

 

“Wij zijn enorm blij dat alle vijf onze hotels een prijs in de wacht wisten te slepen” aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park. “Dat is een geweldige erkenning van onze internationale gasten die ons aanbod waarderen en hun beoordelingen afgeven op TripAdvisor waarvan anderen dan weer kunnen profiteren. Namens het gehele team willen we iedereen daarvoor hartelijk danken”.

Evenals in het park is het Europese thema ook helemaal doorgetrokken in de vijf themahotels. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz”, “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen de gasten genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England. Avontuurlijk ingestelde gasten overnachten in het Camp Resort met tipitenten, blokhutten en huifkarren of in de eigen caravan, tent of camper op de camping.

 

TripAdvisor is ’s werelds grootste beoordelingssite met 350 miljoen unieke bezoekers per maand en meer dan 320 miljoen beoordelingen en meningen die meer dan 6,2 miljoen accommodaties, restaurants en attracties omvatten. De website van TripAdvisor is in 47 landen beschikbaar.

 

Europa-Park opent haar poorten weer op 19 maart 2016. Het zomerseizoen duurt tot en met 6 november. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, maar kan op drukkere dagen langer openblijven. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt 44,50 Euro, kinderen (4-11 jaar) betalen 38,50 Euro. Een tweedagenkaart kost 84 resp. 72,50 Euro.