Achtbaan redde het leven van een 12-jarig Brits meisje

De 12-jarige Britse Emma Bassett heeft een wel heel bijzonder verhaal met de wereld te delen. Na onderzoek bleek dat een achtbaan haar leven redde.

 

Na een standaard onderzoek in het ziekenhuis, bleek dat ze een enorme kwaadaardige hersentumor had. Het vreemde was dat de hersenvloeistof, die in normaal omstandigheden door de tumor wordt geblokkeerd, toch bleek doorgevloeid te zijn. Dit voorkwam dat er in de hersenen een druk werd opgebouwd die de cellen kon beschadigen, en kon leiden tot verlamming of sterfte. De dag voor het onderzoek had ze een ritje gemaakt in de achtbanen van het Britse ‘Thorpe Park’. Tijdens de ritjes bleek er een mirakel te hebben voltrokken. Door de intensiteit van de achtbanen zou de tumor dus van plaats te zijn verschoven, zodat de hersenvloeistof toch kon doorstromen. De dokters denken dat mocht ze nooit in de achtbaan gestapt zijn, ze waarschijnlijk niet meer zou leven.

Gelukkig werd er besloten om de tumor operatief te verwijderen. Omdat het om een hersenoperatie ging, moest Emma na de operatie wel terug zelfstandig leren wandelen en praten, maar dat is allemaal goed gekomen.

Momenteel zet ze zich in als vrijwilliger bij de organisatie ‘The Brain Tumour Charity’. Samen met deze organisatie trok ze naar het Europese parlement in Brussel om het onderzoek naar tumorbestrijding en behandeling in de kijker te zetten.

 

Bron: Getsurrey