Zoo Safaripark Stukenbrock ruilt frisbee in voor zweefmolen

Zoo Safaripark Stukenbrock is een Duits park dat onderverdeeld is in een safaripark en een attractiepark. Het park zette vorig jaar twee attracties te koop, de Frisbee attractie Black Fly en de achtbaan Flying Tiger. De Frisbee zal als eerste het park verlaten en vervangen worden door een zweefmolen. De achtbaan lijkt dit seizoen nog gewoon te openen.

 

Zoo Safaripark Stukenbrock maakte bekend dat de Frisbee attractie het park verlaat, deze frisbee werd geopend in 1999 en werd gebouwd door Fabbri. Deze attractie was voornamelijk weggelegd voor de adrenaline junkies. De nieuwe attractie, die zijn plekje al innemen, zal veel familialer zijn.

Africa Swing zal openen in juni. Deze zweefmolen zal sterk gethematiseerd worden. Op de attractie is plaats voor 52 personen en bezit ook 10 duo zitjes, zodat kinderen vanaf 1 meter al een ritje kunnen maken.

De toekomst van Flying Tiger is momenteel nog onbekend, voorlopig staat deze achtbaan nog op de attractielijst van het park. Flying Tiger opende in 1981 als Super Tornado en werd gebouwd door Vekoma. Een vergelijkbare attractie staat ook in Fort Fun met Speedsnake en vinden we als Wervelwind ook terug in de geschiedenis van Bobbejaanland.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Zoo Safaripark Stukenbrock