Schilderwerken in Walibi Holland

Walibi Holland opent dit jaar de nieuwe achtbaan Lost Gravity, een nieuwtje dat wij jullie waarschijnlijk niet meer hoeven te vertellen. Maar ook in de rest van het park wordt volop gewerkt om het park weer klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

 

In Walibi Holland is het dezer dagen een drukte van jewelste, men is nog volop bezig met de afwerking van de nieuwe achtbaan Lost Gravity, die bij het begin van het seizoen opent. Lost Gravity werd gebouwd door Mack Rides en wordt momenteel volop getest. Mack Rides staat trouwens ook in voor de nieuwe watercoaster Pulsar in Walibi Belgium.

Verder zijn er in het park heel wat schilderwerken gaande, zo krijgt het stationsgebouw van Goliath een frisse nieuwe look. De kleuren die gekozen werden zullen het stationsgebouw terug de look geven die het had bij de opening van de achtbaan in 2002. Deze megacoaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is tot op heden de hoogste achtbaan van de Benelux.

Ook bij Speed of Sound wordt er volop geschilderd, bij deze achtbaan zullen de supports een frisse nieuwe laag verf krijgen. Speed of Sound is een zogenaamde boomerang achtbaan, gebouwd door Vekoma en geopend in 2000 als La Via Volta. In 2007 sloot deze achtbaan voor een periode van 4 jaar om nadien te heropenen met nieuwe treintjes als Speed of Sound.

Bij Condor wordt het stationsgebouw onder handen genomen, hier worden alle muren gereinigd onder hoge druk en zullen voorzien worden van nieuwe schilderingen. Condor opende in 1994, dit was de eerste SLC achtbaan ooit gebouwd door Vekoma.

 

Bron en foto’s: Pretparkfans.nl