Reuzenrad moet meer toeristen richting Brussel lokken

Zal het grootste reuzenrad op het Europese vasteland binnenkort in Brussel staan? Jean Bodet hoopt alvast van wel. De Brusselse foorkramer diende hiervoor alvast een aanvraag in.

 

Bodet kocht alvast de R80XL, een reuzenrad van 80 meter hoog en een gewicht van 250 ton. Hij hoopt nu op een vergunning om dit rad in Brussel te plaatsen, om zo een permanente trekpleister aan te bieden. “Zo komt Brussel nog eens positief in het internationale nieuws,” vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

In Londen is de London Eye al 15 jaar lang een grote publiekstrekker. Elk jaar betalen ongeveer 3.5 miljoen bezoekers 25 euro voor een ritje.  “Het zou toch geweldig zijn als Brussel ook zo’n toeristische trekpleister had”, dacht Jean Bodet enkele jaren geleden.

Bodet, die nu al het traditionele reuzenrad bezit dat jaarlijks op de Brusselse Kerstmarkt staat, onderhandelde met de Duitse bouwer Maurer AG en kocht de R80XL. Dit is het grootste in zijn soort geproduceerde reuzenrad ter wereld. “Er is een investering van 20 miljoen euro mee gemoeid”, zegt Christian Nolens, de pr-verantwoordelijke van het project.

 

Bron: HLN

Foto’s: Maurer AG