Ook Energylandia gaat voor de Virtuele Realiteit

Energylandia, gelegen in Polen is een pretpark dat nog maar enkele jaren geleden de deuren opende, toch blijft dit park enorm sterk investeren. Vorig jaar opende Energylandia  drie achtbanen en voor dit jaar staat er weer een nieuwe achtbaan op de planning. In de toekomst staat er zelfs nog een houten achtbaan op gepland. Maar daarmee houdt het niet op, dit jaar zal ook een VR ervaring toegevoegd worden aan de junior coaster.

 

De in 2015 geopende family coaster Energus, gebouwd door Vekoma, zal vanaf dit seizoen een nieuwe ervaring aanbieden. De film die te zien zal zijn tijdens de rit zal geproduceerd worden door Mack Media, die ook al een film maakte voor de twee VR-achtbanen in Europa-Park, Pegasus en Alpenexpress.

Het lijkt wel een nieuwe rage te worden binnen pretparkland, die VR brillen, want naast de twee achtbanen in Europa-Park krijgt ook het familiepark Schloss Thurn een soortgelijke ervaring met Dinolino’s VR-Ride. Ook in het Engelse Alton Towers zal dit seizoen dezelfde technologie gebruikt worden op de Flying Coaster Galactica.

 

 

Bron: Energylandia

Foto: Onet