Meer info over Fort Fun L.A.B.S

Eerder kon u bij ons al lezen dat er een nieuwe overdekte zone zou openen in FORT FUN.In Fort Fun LABS zullen de kinderen op een speelse manier toch een vorm van educatie mee krijgen. LABS staat voor Leren, Actief, Bewegen, Spelen. Deze nieuwe indoorhal is een verdere uitbreiding van het indoor aanbod waaraan de afgelopen twee jaar al Funny Fox Bau en FoXDome werden toegevoegd.

 

Onlangs liet FORT FUN enkele bouwfoto’s en plattegronden zien van hun nieuwe attractie. Op die plattegrond kunnen we duidelijk enkel interactieve attracties van YALP zien. Bij YALP creëren ze inspirerende omgevingen die jongeren en ouderen uitdagen om te bewegen, maar waarbij het vooral draait om PLEZIER maken.

Het zou gaan om de volgende interactieve attracties. De namen van de attracties zijn de namen die YALP ze gegeven heeft. Welke naam ze in FORT FUN L.A.B.S zulle krijgen is nog niet bekend

Sutu is een interactieve voetbalmuur, waar je muurtje trap op kunt doen, maar dan in een volledig nieuw en vooral interactief jasje. De voetbalmuur Yalp Sutu bevat 16 lichtgevende vlakken die meten als ze met een bal geraakt worden. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen. Via de 3G-verbinding worden doorlopend nieuwe spellen op de voetbalmuur geüpload die het product vernieuwend houden.

 

Sona is een interactieve danservaring, Met één druk op de knop kan gekozen worden voor een spel waarin kinderen een code moeten onthouden of supersnel een parcours moeten afleggen. De grote oranje boog is al van verre herkenbaar en zo een echte eyecatcher. Bovenin de boog zit een camera die precies registreert wat kinderen op de vloer doen. De speelvloer is vrij toegankelijk en meerdere kinderen kunnen tegelijkertijd spelen en bewegen op de muziek.

 

Memo zijn interactieve spelpilaren . Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen (‘swipen’) worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.

 

Fono is een interactieve DJ tafel. De outdoor dj-tafel Fono is gemodelleerd naar het voorbeeld van huidige DJ-tafels in samenwerking met professionele Dj’s. Het gebruik is simpel: leg een telefoon die muziek afspeelt op de tafel en de muziek wordt door de Fono versterkt live overgenomen. Mix Dubstep met Bach, laat je creativiteit de vrije loop.

 

Daarnaast komt er ook nog een speelsysteem van playparc waarmee je robots kan bouwen, en komt er ook nog een interactief doolhof.

Alleen de Fono, Sona en Sutu werden al bekend gemaakt op de facebookpagina van Fort Fun. De Memo kunnen we echter duidelijk zien op de plattegrond. YALP heeft nog 1 interactieve attractie, maar deze werd nog niet bevestigd door FORT FUN, en deze staat ook niet op de plattegrond .

Toro, het interactieve sportveld, De Toro is een kleurrijk sportveld, waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. De goals met Ledverlichting en sensors reageren als het doel geraakt wordt. Het veld is 13×13 meter en per 10 vierkante meters kunnen er vijf spelers op sporten.

 

Hieronder kunt u nog enkele bouwfoto’s zien.

 

Bron Facebook Fort Fun + YALP

Foto Facebook Fort Fun