Het nieuwe seizoen van Parc Asterix

Parc Astérix breidt zich uit en opent zijn deuren op 2 april 2016 met een nieuwe attractie waar de bezoekers van ondersteboven zullen zijn: Discobélix.

 

Deze compleet nieuwe attractie ligt in het Griekse themagebied en nodigt de bezoeker uit de oude stad Olympia te ontdekken «de heilige en prachtige stad met de tempel van Zeus en het standbeeld van de god Phidias, een van de wereldwonderen “volgens René Goscinny.

 

Een wervelend avontuur voor het hele gezin

Discobélix is een kans voor groot en klein met Obelix de sport discuswerpen te ontdekken en in de wereld van het stripverhaal Asterix en de Olympische Spelen te duiken.

De succesvolle deelname van Asterix, Obelix en hun vrienden uit het Gallische dorpje aan deze antieke spelen was onvergetelijk. En zelfs al mocht Obelix niet meedoen aan de wedstrijden omdat de toverdrank een permanent effect op hem heeft (hij is in de ketel gevallen toen hij klein was…), kon hij het toch niet nalaten stiekem te oefenen om zo een paar records te breken. Zo heeft hij eenvoudigweg een discus van een gigantisch grote bronzen discuswerper afgebroken en die discus met zoveel kracht weggeworpen dat de schijf oneindig in beweging is. Bezoekers kunnen nu plaatsnemen in deze draaiende schijf voor een onvergetelijke, sensationele ervaring.

Untitled-2

 

Het bedenken van een nieuwe attractie

“Dit is een permanent element in het leven van een pretpark; nieuwe producten worden ontwikkeld en andere producten worden aangepast aan de verwachtingen van de bezoekers” licht projectmanager en artistiek deskundige Thierry Bourgeois toe. «We vragen onze bezoekers regelmatig om hun mening en daarnaast zorgen wij ervoor dat ze zich constant in de wereld van het Uderzo Goscinny-stripboek wanen. Als de attractie eenmaal gekozen is, moet er een plek voor gevonden worden in de wereld van Asterix en Obelix. En dan komt onze decorontwerper, Julien Bertévas, in actie. “

Na het bedenken en ontwerpen van OzIris, de omgekeerde rollercoaster die in 2012 werd ingehuldigd (een van de belangrijkste attracties in het park), werd de decorontwerper gekozen om zijn kennis los te laten op de uitvoer van de nieuwe attractie.

“De directie van het park heeft me de kans gegeven van begin tot einde deel te nemen aan dit avontuur: vanaf de eerste tekeningen tot aan de artistieke en technische begeleiding van de bouw maar ik was ook betrokken bij het opstellen van de intentieverklaring en het bestek voor de ondernemingen.” vertelt Julien Bertévas. «Wat het werken met de teams van Parc Asterix, bijzonder interessant maakte, was het volgen van de complete opdracht. Ik heb geluk gehad want de twee projectmanagers waar ik mee samenwerkte, Jean-Pierre Sarazin die zich bezighoudt met het attractiegedeelte, en Mickael Dalencourt, meer gespecialiseerd in het bouwen, waren zeer nauw betrokken bij het project. “

 

Obelix kreeg een standbeeld, net als een Griekse god

Persdossier 2016 NL DEF.compressed-0050Obelix en de Olympische Spelen waren een idee dat voor Julien Bertévas en het team van Parc Astérix voor de hand lag.

De ontwerper bedacht decors die het oude Griekenland perfect nabootsten. De wachtende bezoekers lopen door een indrukwekkende Griekse tempel en de waanzinnige discus scheert elke keer langs de zuilen van dit gebouw.

De discus is in permanente beweging, stuitert op een vijver en gaat in een zwenkende beweging steil terug omhoog waar het aan de top een vlam ontsteekt. Dit alles onder de geamuseerde blik van een enorme 6 meter hoge Obelix, een perfecte imitatie van een antieke discuswerper, herzien en gecorrigeerd door Albert Uderzo.

 

 

Verwijzingen naar de humor van het stripboek

«Het Parc Astérix is een permanente verwijzing naar de humor in de stripboeken» vertelt Thierry Bourgeois. «Deze attractie moest dus ook de stemming van het stripverhaal weerspiegelen. Er zijn doorlopend subtiele verwijzingen naar het verhaal, met name als bezoekers in de rij staan want dan hebben mensen de tijd elk detail op te merken en te waarderen. Bij binnenkomst in de sportzaal die zich voor de tempel bevindt, loopt de bezoeker ook door de kleedkamer van Obelix en kan men zijn discuscollectie bewonderen. Zijn «discotheek” die natuurlijk uit harde en…zachte schijven bestaat! De muurschilderingen illustreren het verhaal van Obelix en zijn discus…”

Persdossier 2016 NL DEF.compressed-0055

 

Een uniek bouwterrein

De bouw van de Discobélix was een uitdaging want de attractie moest op een van tevoren bepaalde plek gebouwd worden, tussen twee bestaande attracties in en een groot deel van de spoorlijn bevindt zich direct boven het meer.

«Elke constructie is bijzonder maar dit project was extra uitdagend want de helft van het meer moest drooggelegd worden met behulp van een grote dam. Een uniek project in Parc Astérix! “legt Frédéric Dubosc, directeur Nieuwe Werkzaamheden, uit.

“Parc Astérix zit in een permanente ontwikkelingsfase met vrijwel elk jaar een nieuwe attractie. Na OzIris in 2012, la Forêt d’ldéfix in 2014 (waar de Galliërs in spé zelf en zonder begeleiding van de ouders van attracties kunnen profiteren), is het nu tijd voor Discobélix in april 2016. En het werken aan de volgende attractie voor 2017 is al begonnen…”, besluit Frédéric Dubosc.

 

In 2016 Biedt Parc Asterix zijn bezoekers een verbazingweekend programma

 

Opening 2 april 2016

Parc Astérix opent zijn deuren op zaterdag 2 april 2016 met een nieuwe attractie voor het hele gezin: Discobélix

 

Een Gallische avond en langere openinstijden om de zomer te vieren

Parc Astérix organiseert een speciale en spectaculaire avond op 25 juni 2016 en extra lange bezoekdagen tot 22 uur op 9, 16, 23 en 30 juli. Op het programma: avondattracties en een licht- en geluidshow op OzIris.

 

Peur sur le parc: van 15 oktober tot en met 2 november 2016

Peur sur le Parc wordt voor de 8ste keer georganiseerd. Spookhuizen, compleet getransformeerde attracties, straattheater en 3 speciale avondopeningen op 29, 30 en 31 oktober (speciale tickets).

 

Kerstevenementen: van 19 november tot en met 18 december 2016

Gedurende vijf weekenden kunnen ondernemingsraden het Parc Astérix op een hele andere manier ontdekken. Het programma omvat een kerstshow, snacks en activiteiten.

Kijk op www.Sorties-ludiques.com voor meer informatie