GhostRider in Knott’s Berry Farm krijgt een grondige renovatie

Knott’s Berry Farm viert de 75ste verjaardag van het Ghost Town gebied met een grootse renovatie, ook de blikvanger, de houten achtbaan GhostRider wordt momenteel volledig onder handen genomen door GCI.

 

GCI is nu al enkele maanden druk in de weer met GhostRider, de volledige track werd verwijdert en vervangen door nieuwe. Heel wat bochten werden opnieuw gevormd, waardoor er meer banking ontstaat. Verder kreeg de achtbaan op de noodzakelijk plaatsen een volledig nieuwe ‘boardwalk,’ trapjes die gebruikt worden bij onderhoudswerken of een eventuele evacuatie.

Ook de mid brakes werden verwijderd, deze zullen niet meer terug keren, waardoor er een constantere snelheid behouden wordt tijdens de gehele rit. Ook de airtime heuveltjes werden intenser gemaakt; waardoor je nog meer het gevoel zal krijgen uit je stoeltje te vliegen.

Verder komen er op de baan drie Millenium Flyer trains te staan, gebouwd door GCI, die voor een aangenamere, soepelere rit zullen zorgen.

GhostRider werd gebouwd door Custom Coasters International en opende in 1998. Met een hoogte van 36 meter en een lengte van 1.381 meter kan deze achtbaan snelheden behalen van 90 km/h.

 

 

Bron en foto’s GCI