Geen achterwaartse rit meer op The Swarm in Thorpe Park

Sinds enkele jaren kon je op de Wing Rider van Thorpe Park kiezen voor een ritje voorwaarts of eentje achterwaarts. Hierop lijkt het park nu terug te komen, na een onderhoudsbeurt toonde het park een foto waarop te zien is dat de achterste stoeltjes nu ook gewoon voorwaarts gedraaid staan.

 

The Swarm opende in 2012 in Thorpe Park, deze Wingrider werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. Aangezien de aantrekkingskracht van de achtbaan minder bleek te zijn als verwacht besloot het men het jaar daarop extra near misses aan te brengen en de twee achterste rijen stoeltjes om te keren, zodat je op die plekken de achtbaan achterwaarts kon beleven.

Vele fans keken dan ook verbaasd op toen Thorpe Park een foto toonde van de jaarlijkse onderhoudsbeurt, waarop te zien is dat de stoeltjes dit jaar weer gewoon voorwaarts staan. Wat de precieze reden is voor deze beslissing deelde het park voorlopig niet mee.

The Swarm ligt in een soort rampgebied, waar een epidemie uitbrak, het hele gebied werd voorzien van heel wat decor zoals een echte brandweerwagen, helikopter en vliegtuig.  De achtbaan is 39 meter hoog en 775 meter lang, je behaalt tijdens de rit een snelheid van 100 km/u en gaat doorheen vier inversies.

 

Bron: Thorpe Park

Foto: Themeparkfreaks