Cedar Fair Amusement Parks doorkruiste Europa op zoek naar klassieke attracties

Een team van speurders wordt de wereld rond gestuurd, op zoek naar klassieke attracties, die ze opkopen voor de Cedar Fair groep in Amerika. Europa bleek de ideale plek te zijn, om op zoek te gaan naar zulke attracties, maar men plant ook een speurtocht in Japan.

 

De tocht bracht Monty Jasper en een groepje onderhoudstechniekers naar landen als Schotland, Nederland, Italië, Zwitserland en Duitsland, waar ze zeven flat rides kochten.

“Eerlijk gezegd was ik verbaasd wat we allemaal vonden,” vertelt Jasper aan de Amerikaanse krant LAtimes. Jasper is een, 42 jarige veteraan in de pretparkwereld en chief ride curator voor de 11 parken uit de Cedar Fair groep.

Jasper spendeerde ongeveer €7 miljoen aan een Mondial Top Scan, Mack Music Express, Zierer Wave Swinger, Huss Condor, Huss Breakdance en twee Huss Troikas. Na een grondige onderhoudsbeurt zullen vijf van deze attracties geplaatst worden in Carowinds, de andere twee gaan naar Worlds of Fun. Ze zouden deze zomer al moeten openen.

Jasper houdt van attracties uit de jaren 1950, 60 en 70, aangezien deze robuuster en stabieler zijn op mechanisch gebied dan de moderne variaties. “Als je ze goed verzorgt, gaan ze een lange tijd mee,” vertelt Jasper.

De speurtocht kwam er naar aanleiding van het Amerikaanse reality programma ‘American Pickers”. Het team vertrok op speurtocht naar Europa om het portofolio van Cedar Fair aan te vullen met attracties die vallen tussen mega coaster en kinderattracties. Jasper hoopte zelfs een leuke achtbaan te kopen, mocht hij die per toeval vinden.

In het Schotse Loudoun Castle Theme Park, dat sloot in 2010, bekeken ze twee attracties, de eerste, een Schwarzkopf achtbaan besloten ze niet te kopen. Het gaat om de Twist and Shout die in 2003 in het park opende, een Silverarrow achtbaan. Ze kochten er wel een Troika, die gebouwd werd door Huss Rides.

“Ze stopten de sleutel in het contact en de attractie werkte meteen,” vertelde Jasper hierover, “Troikas zijn robuuste attracties, het lijken wel tanks.”

In Duitsland zou men de breakdance gekocht hebben die in Holiday Park al een tijdje stil staat, na een dodelijk ongeval. D Een Duitse starflyer zouden ze niet opgekocht hebben.

Verder bedankten ze ook voor een Mack Bobslee Coaster en een Huss Top Spin tijdens hun tocht. “Alles kan opgeknapt worden als je er genoeg geld tegenaan gooit, maar soms is het dat gewoon niet waard,” vertelde Jasper. “Je wilt immers geen probleemgevallen plaatsen in één van je parken.”

Heel wat attracties werden gekocht bij een bedrijf dat handelt in tweedehands attracties. Men kocht vijf attracties bij Corroy Consulting.  Hier werden maar liefst vijf attracties gekocht, die naar Amerika verscheept worden en voorzien worden van nieuwe elektronica en verlichting.

Carowinds zal naar verwachting de Schotse Troika krijgen, een breakdance, Music Express, topspin en een Wave Swinger.

Worlds Of Fun zou volgens de krant een Troika en Condor attractie krijgen, afkomstig uit Nederland. Het is onduidelijk uit welke parken deze komen, of dat ze van het kermiscircuit afkomstig zijn.

 

*Toegevoegde foto’s zijn louter illustratief.

 

Bron: LAtimes

Foto’s: Themeparkfreaks