LEGOLAND Deutschland stelt nieuwigheden 2016 officieel voor

LEGOLAND stelt dit jaar heel wat nieuwigheden voor, van de High Five in Mini Land, nieuwe accommodaties in het dorpje tot een nieuwe 4D-film. Wanneer het park opent op 19 maart, kan je alle nieuwigheden ontdekken. Voor de High Five in Miniland werden de vijf hoogste wolkenkrabbers ter wereld nagebouwd op schaal met maar liefst 400.000 LEGO blokjes. In de LEGO Studios wordt een nieuwe 4D-film gepresenteerd met ‘The Lego Movie ™ 4D A new adventure’. Overnachten kan vanaf dit jaar, behalve in het LEGOhotel ook in het nieuwe Drachenburg hotel of in de Wilderness Camping.

 

 

Sta verstomd te kijken naar de High Five in Miniland

Bij de High Five zullen de bezoekers verstomd staan kijken naar de vijf hoogste wolkenkrabbers ter wereld. Deze werden nagebouwd op een schaal van 1:150 en bestaan uit 400.000 LEGO blokjes. 13 bouwers hebben hier zes maanden aan gebouwd. Volgende gebouwen werden nagebouwd: Burj Khalifa (Dubai), Ping An Finance Center (China), Shanghai Tower (China), Makkah Royal Clock Tower Hotel (Saudi-Arabien), One World Trade Center (USA).

Het hoogste gebouwd, de Burj Khalifa is in werkelijkheid 828 meter hoog, maar ook in de LEGO versie is dit een gigant met zijn 5 meter.

Ook de Eiffeltoren en de LEGOLAND toren werden gerepliceerd, deze zijn ongeveer 35 cm hoog. De torens kregen licht en geluidseffecten en interactieve elementen. Zo kunnen de bezoekers bijvoorbeeld het karretje op en neer laten gaan van de glazenwassers. Ook kunnen ze de gondel van de observatietoren zelf omhoog en omlaag laten gaan.

 

The LEGO Movie™ 4D Ein neues Abenteuer

Het grote avontuur van Emmet en Wildstyle, de populaire helden uit de succesfilm “The Lego Movie ™”, gaat u in de LEGO Studios kunnen terug vinden. De nieuwe 4D animatiefilm, The LEGO Movie™ 4D Ein neues Abenteuer, wordt uitsluitend getoond in LEGOLAND En gaat op 19 maart in LEGOLAND Duitsland in Première. Door middel van elementen zoals Wind, water, mist en speciale lichteffecten, is de film voor alle grote en kleine avonturiers een ervaring in de vierde dimensie.

 

Drachenburg in het vakantiedorp

Wie zijn verblijf wil uitbreiden kan dat vanaf dit jaar in het nieuwe Drachenburg hotel. Dit hotel is een aanvulling op het bestaande kasteelcomplexen vormt met het koning en ridder kasteel een indrukwekkende binnenplaats. De drie kastelen hebben een totaal van 136 kamers met 622 bedden, in Drachenburg zijn er 34 LEGO thema familiekamers voor maximaal vier personen. De gebouwen zijn liefdevol ingericht en bevatten modellen uit 5000 LEGO stenen per kamer De dappersten kunnen zelf op zoek gaan naar de draak.

 

Overnachten in een vat, midden in de wildernis

Met 25 nieuwe camping vaten in een wildernis look, biedt het vakantiedorp de gasten in 2016 meer overnachtingsmogelijkheden aan. De schilderachtige vaten voor maximaal vier personen zijn verwarmd en bestaan uit een slaapgedeelte en een kleine woonkamer, die kan worden omgezet in een kinderkamer. Alle vaten zijn met LEGO modellen ingericht en beschikken over een eigen buitenruimte met zitplaatsen.

Met het nieuwe hotel en de Camping vaten heeft het LEGOLAND vakantiedorp een totale capaciteit van 2090 personen per nacht.

 

Bron en foto’s: LEGOLAND