Schlitterbahn Galveston krijgt grootste watercoaster ter wereld

Schlitterbahn, is een groep die meerdere waterparken uitbaat, de meeste hiervan zijn gelegen in Texas, Amerika. In Kansas vind je Schlitterbahn Waterpark Kansas City terug, in dit park opende in 2014 al de hoogste waterglijbaan ter wereld, Verruckt. Nu wil de groep opnieuw een recordbreker aan een van hun parken toevoegen met Massiv.

 

Schlitterbahn Galveston deelde al via de facebookpagina mee dat ze iets zeer groots gingen openen dit jaar, die belofte kwamen ze ook na. De nieuwe attractie die zal openen in het park krijgt de  naam Massiv, dit wordt de grootste watercoaster ter wereld.

Bij het woord watercoaster denkt men meteen aan een soort achtbaan, maar niets is minder waar, deze watercoaster is een waterglijbaan, met bootjes die aangedreven worden door zogenaamde blasters, die met hoge druk water spuiten om de bootjes verder te stuwen.

De glijbaan krijgt een lengte van 283 meter en je zult 123 trappen moeten nemen om met je bootje klaar te gaan staan om een ritje te maken. De hoogte blijft nog even geheim.

Het park bouwt deze attractie om haar 10de verjaardag te vieren.

 

Bron en foto’s: Schlitterbahn Galveston