Bush Gardens onthult Cobra’s Curse treintje

In Bush Gardens Tampa wordt momenteel gebouwd aan de spinning coaster Cobra’s Curse. Deze achtbaan zal gebouwd worden door Mack Rides. Het wordt een nieuw ontwerp van de spinning coaster die unieke karretjes zal krijgen. In tegenstelling tot de gekende spinning coasters van Mack Rides, zoals Dwervelwind in Toverland, zit je niet meer met de rug tegen elkaar, maar achter elkaar. De treintjes bieden in totaal plaats aan telkens 8 personen. Elk karretje bevat twee zulke bakjes waar je met 4 personen in kunt plaats nemen en die tegenover elkaar zullen draaien.

 

 

Vandaag werden in het park de treintjes onthuld, in het filmpje zien we een karretje, dat plaats biedt aan 4 personen, per treintje zullen twee zulke bakjes geplaatst worden. De twee karretjes zullen ten opzichte van elkaar kunnen draaien.

Cobra’s Curse zal ook geen traditionele kettinglift krijgen maar een verticale lift. Deze lift kan men vergelijken met die van Matterhorn Blitz in Europa-Park of Winja’s in Phantasialand. De achtbaan zal 21 meter hoog worden en 640 meter lang. De topsnelheid zal zo’n 65 km/u bedragen. In deze achtbaan zullen 1.000 bezoekers per uur kunnen plaatsnemen.

De bouw van deze achtbaan kan je uiteraard ook volgen op onze bouwpagina.

 

Foto: Mako Madness