Avifauna wil koala primeur

Avifauna wil graag het eerste park in Nederland zijn dat koala’s heeft. Op die manier wil het park zijn bezoekersaantallen verdubbelen. Daarnaast willen ze ook een indoorhal bouwen van € 25 miljoen.

Directeur John de Hoon zou heel graag deze dieren hebben in het park. Het zou een echte blikvanger zijn koala’s in een vogelpark. De Hoon heeft verschillende contacten dus de dieren naar zijn park krijgen zou niet veel moeite kosten. Hierdoor zou het park het eerste zijn dat vogels en koala’s in 1 verblijf combineert.

De Hoon hoopt met deze dieren zo’n 10.000 extra bezoekers te trekken. Koala’s hebben immers een hoog knuffelgehalte. De dieren zouden in een nieuw Australië biotoop komen, samen met een groep kleurrijke prachtvinken. Het verblijf zou vlakbij de populaire Lori Landing komen te liggen.

In 2016 zal het park al een nieuw verblijf openen. Het eiland zal de naam Nuboso dragen en je zult er dwergaapjes en kolibries zien. Dit verblijf maakt deel uit van het geplande Zuid-Amerikaanse deel met reuzenotters, miereneters en een flink aantal papegaaien.

Het park wil in de komende 3 jaar zo’n € 5 miljoen investeren, om zo door te groeien naar 400.000 bezoekers per jaar. Zo’n € 3 miljoen wordt geleend, de rest moet van sponsors of subsidies komen. Als het park ook nog de gewenste vogelhal kan bouwen dan zou het kunnen doorgroeien naar zo’n 700.000 bezoekers.

Deze vogelhal staat al lang op het verlanglijstje van de Hoon. Met deze hal zou het park ook bij nat weer toegankelijker zijn. Het plan bestaat uit een 1.5h grote en 10 m hoge hal. Daarin vind je dan verschillende dieren terug maar ook grote bomen, een klimparcours, Surinaams restaurant en een kabelbaan. Jammer genoeg is het geld nog niet voorradig, maar dat komt hopelijk nog aldus de Hoon.

Bron: AD.NL

Foto : Bob van Dyck