Alton Towers heropent The Smiler op 19 maart 2016

Het werd al vermeld door het park dat men de recordhoudende achtbaan The Smiler dit jaar wil heropenen, ondertussen kwam er ook meer informatie over de heropeningsdatum. The Smiler sloot vorig jaar na een ongeval, maar na maanden van testen, zal deze dit jaar weer geopend worden.

 

Na lang afwachten en onzekerheid kwam vandaag het nieuws naar buiten dat de achtbaan The Smiler opnieuw zal openen bij de opening van het park op 19 maart. Na maandenlang testen kan deze recordhouder weer bezoekers ontvangen. Ook de naam zal niet veranderen, bevestigd het park op Twitter.

Fans kunnen dus opgelucht ademhalen, hun geliefde achtbaan zal blijven bestaan. Voor de groep is het nog niet afgelopen, want ondertussen raakte ook bekend dat het park nog een rechtszaak boven het hoofd hangt. De instantie die het onderzoek voerde vond dat er genoeg bewijzen waren voor een vervolging van de Merlin keten.

 

Het ongeval

The Smiler ging vorig jaar na een ernstig ongeluk dicht, de toekomst voor de achtbaan was onzeker. Bij het ongeval verloren twee meisjes een been en raakten andere inzittenden gewond. Het ongeval werd veroorzaakt door een menselijke fout van een werknemer. Wanneer een eerste treintje gestald was op de baan werd het veiligheidssignaal omzeild, waardoor een tweede treintje vertrok en op het eerste treintje knalde.

Na het ongeval moest het park noodgedwongen meerdere dagen gesloten blijven en sloten een tijdje heel wat grote achtbanen in andere parken uit de Merlin groep.

Later tijdens het seizoen zou de achtbaan maandenlang getest worden en werden er aanpassingen gemaakt aan de wachtrij en andere zaken, ook in de rest van het park werden omheiningen verhoogd en werd elke attractie bekeken, om ook daar de veiligheid te verhogen.

 

The Smiler

The Smiler werd geopend in 2013 en werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. De achtbaan is 30 meter hoog en behaald een snelheid van 85km/u. Ondanks de opvallend kleine oppervlakte waarop de achtbaan gebouwd is, heeft de Smiler toch een lengte van 1170 meter. Tijdens de rit krijgen de bezoekers volgende inversies voorgeschoteld:

  • 1 Heartline Roll
  • 5 Corkscrews
  • 1 Cobral Roll (twee inversies)
  • 1 Sidewinder
  • 3 Dive Loops
  • 1 sea-serpent roll (2 inversies)

 

 

Bron en foto: Alton Towers