Universal introduceert Virtual Reality

Virtual Reality blijft domineren in het begin van 2016. Universal springt eveneens mee op de kar van de nieuwe technologie en voegt dit jaar een VR-ervaring toe aan een van hun achtbanen. Dit is de eerste VR-achtbaan voor Universal en Japan.

Universal Studio’s Japan gelegen in Osaka, de 3de grootste stad van Japan, heeft een Virtual Reality ervaring toegevoegd rond het Japanse fashion model en zangeres Kyary Pamyu Pamyu (Crayon Shin-Chan). De spinning coaster van Mack Rides, Space Fantasy, wordt gebruikt om de VR beleving te ervaren. Space Fantasy is van naam veranderd en heet vanaf nu Kyary Pamyu Pamyu XR Ride.

De toevoeging is onderdeel van het “Universal’s Cool Japan” die videogames, anime, manga en Japanse popcultuur omvat. Universal’s Cool Japan begon op 15 januari en loopt nog tot 26 juni.

Met behulp van nauwkeurige synchronisatie, worden de bezoekers in een 3D-wereld getoverd. Door het nieuwe VR element, kan de perceptie van snelheid, hoogte en lengte gemanipuleerd worden. Verder is het ook mogelijk om de lay-out, de locatie en de omgeving virtueel te veranderen. Met muziek gecomponeerd door Yasutaka Nakata, zullen de bezoekers worden ondergedompeld in de kleurrijke wereld van Kyary Pamyu Pamyu.

 

Bron: attractionsmanagement

foto: Universal