Walibi Holland neemt afscheid van Hudson Bay

In Walibi Holland is men volop bezig met de bouw van Lost Gravity, een gloednieuwe leipe crazy ride. Deze achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en zal openen in de lente. De achtbaan zal het deel waarin ze komt te liggen een heel andere look geven, maar dat gaat ten koste van het schommelschip Hudson Bay.

 

Hudson Bay werd gebouwd door de Fabbri Group en opende ten tijde van Walibi Flevo. Een woordvoerster vertelde aan onze collega’s dat het schip niet meer past in het plaatje, nu de nieuwe achtbaan geopend zal worden. Er zal gezocht worden naar een nieuwe eigenaar voor de attractie.

Het lijkt er op dat de oudere thrillrides stillaan verdwijnen, de aantrekkelijkheid lijkt ook te verminderen. Over de jaren heen verdwenen in het park ook al de breakdance, die naar Bellewaerde verhuisde, het vliegende tapijt, een double invertor die verhuisde naar La Mer de Sable, toen het nog in handen van CDA was,  in hetzelfde park staat ook de wilde muis achtbaan Flying Dutchman Goldmine, die omgedoopt werd tot Le Tiger Express.

 

Bron: Looopings

Foto: Themeparkfreaks