Oman red Schwarzkopf achtbaan en krijgt hierdoor een eerste looping

Het pretpark Marah Land in het Aziatische land Oman heeft een nieuwe achtbaan geopend. De achtbaan noemt Death Train en is de eerste inversie achtbaan ooit voor het land. De achtbaan opende eigenlijk al vorig jaar in 2014, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Marah Land redt daarmee de oude Schwarzkopf achtbaan Katapult die in 2006 in het Italiaanse pretpark Mirabilandia stond. Death Train is een zeer compacte achtbaan die gelanceerd wordt doormiddel van banden. Eerst wordt de trein van 28 personen voorwaarts gelanceerd, hierna volgt een hogere achterwaartse lancering, om daarna met een derde lancering door de looping te komen. De trein wordt twee keer door deze looping gelanceerd.

Hier kan je een filmpje bekijken van de achtbaan toen deze nog in Mirabilandia stond.

Death Train is de zevende achtbaan van Oman en de derde achtbaan van Marah Land, het is meteen ook de spectaculairste achtbaan van het land. In Marah Land staat nog een Zyklon/Galaxi achtbaan met de naam Typhoon. Die is het best te vergelijken met de Big Roller Coaster van René Bufkens die over de Belgische kermissen reist. Nissi Coaster is een Big Apple achtbaan van SBF Visa Group en staat sinds 1999 in het park.

 

Hieronder kan je een aantal foto’s van Marah Land bekijken:

 

Bron: rcdb

 Foto’s: Marah Land