Eerste zeehondje opgevangen in SEA LIFE Centre Blankenberge

11 januari heeft de brandweer van Knokke-Heist een donzige, witte zeehondenpup op het strand van Duinbergen opgevangen en overgebracht naar het zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE Blankenberge. Het gaat om de eerste zeehondenpup van het jaar.

 “Normaal worden de eerste pups van de winter eind december binnengebracht. We vermoeden dat de zachte winter gemakkelijker te overbruggen valt voor pups, waardoor we nog niet eerder pups binnen kregen.”, aldus Manu Potin (hoofddierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge). “Het is voor het eerst dat er een volledig witte zeehond wordt opgevangen in SEA LIFE Blankenberge, dat maakt de komst van deze pup zo bijzonder.”, gaat hij verder. De witte, donzige vacht verliezen de grijze zeehonden na een tijdje, dit maakt het waarnemen van de vacht zo bijzonder.

De zeehond lijkt op het eerste zicht gezond. Hij weegt maar liefst 34 kilogram en heeft geen koorts. Dierenarts Van Gompel kwam langs om de zeehond verder te onderzoeken.

De pup blijft nog enige tijd voor observatie in het opvancentrum van SEA LIFE alvorens hij terug wordt vrijgelaten, een proces dat vanaf thuis gevolg kan worden via een webcam in de quarantaineruimte.