Hoogste punt Mako bereikt in SeaWorld Orlando

In SeaWorld Orlando wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe achtbaan van B&M, deze zal de naam Mako dragen, een naam die verwijst naar één van de gevaarlijkste en dodelijkste haaien.  Deze haaien hebben torpedo-achtige lichamen en ze zijn de snelste van alle haaiensoorten. Mako haaien zijn agressieve eters en wanneer ze zich bedreigd voelen, zullen ze iemand zonder twijfel aanvallen.

 

De nieuwe achtbaan zal, net als de haaisoort, de snelste worden in zijn soort in Orlando. Met een snelheid van 118 km/u en een hoogte van 61 meter wordt dit ook de hoogste achtbaan van Orlando. Maar daar stopt het niet bij, deze baan wordt meteen ook de langste achtbaan van Orlando, ze krijgt een lengte van bijna 1500 meter.

 

De bouw van deze achtbaan begon enkele maanden geleden in een volledig nieuwe zone die de naam Sharks Realm zal dragen. Deze week bereikte men een mijlpaal in de bouw, het hoogste punt van de achtbaan werd bereikt.

 

De nieuwe achtbaan zou moeten openen in de zomer van 2016. Meer bouwupdates vind u hier.

 

Foto’s Mako Madness