Eerste onderdelen van Discobelix arriveerden in Parc Asterix

In Parc Asterix is men volop bezig met de bouw van Discobelix. Discobelix wordt een zogenaamde Disk’O Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla. Het gaat hier om het uitgerekte model, zoals we dat ook terug kunnen vinden in Plopsaland De Panne onder de naam “De Grote Golf” en in Movie Park Germany onder de naam “Crazy Surf”. De nieuwe attractie zal in het Griekse themadeel komen te liggen, tussen het boottochtje “La Rivière d’Elis” en de magistrale houten achtbaan “Tonnerre de Zeus”.

Op enkele foto’s, die het park deelde, zien we de eerste onderdelen van de track. De Disk’O Coaster, zoals dit type genoemd wordt, zal 16 meter hoog worden en 82 meter lang. De attractie behaald een topsnelheid van 70 km/u.

 

Foto’s: Parc Asterix