Ferrari wil een themapark in elk werelddeel

FCA CEO en voorzitter van Ferrari, Sergio Marchionne, heeft plannen om het merk groter te maken en uit te breiden. Een deel van de plannen om dit te realiseren zal gebeuren door meer themaparken te bouwen over heel de wereld.

 

Ferrari opnieuw een zelfstandig bedrijf

Op dinsdag 5 januari 2016 is Ferrari opnieuw een volledig onafhankelijk bedrijf geworden en is hierdoor niet meer eigendom van Fiat. Fiat had het merk Ferrari overgenomen na de financiële problemen in 1969.

Voorzitter van Ferrari, Sergio Marchionne, wil met de scheiding een nieuwe weg inslaan voor Ferrari. Ferrari moet meer dan ooit het profiel worden van een wereldwijd luxegoederenbedrijf zodat de beurs Wall Street Ferrari beter zal kunnen waarderen.

 

Stabielere omzet bereiken

De wil om het merk Ferrari te vergoten en uit te breiden is er gekomen om zo het merk minder te laten afhangen van de schommelende autoverkoopscijfers. Door de exclusiviteit van Ferrari worden er zeer weinig auto’s verkocht in de wereld, een kleine schommeling in de verkoop, betekent daardoor meteen een grote schommeling in de omzet. Door het merk Ferrari uit te breiden naar bijvoorbeeld pretparken, wordt die omzet stabieler.

Ferrari moet een exclusief product blijven, maar de omzetcijfers moeten beter. Dat zal op verschillende manieren bereikt worden. De verkoop van auto’s moet van 7255 in 2014 naar 9000 auto’s per jaar. Er moeten meer races gereden worden en in meer kampioenschappen worden meegedaan met het merk Ferrari. Er moet meer kleding verkocht worden en andere producten met het logo van Ferrari er op.

 

Themaparken in belangrijke werelddelen:

Ferrari opende in 2010 in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) hun eerste pretpark, Ferrari Wold Abu Dhabi. In Ferrari World staat de snelste achtbaan ter wereld, Formula Rossa behaald een snelheid van 240km/u. Volgend jaar in 2017 zal het tweede pretpark van Ferrari openen in Barcelona (Spanje). Ferrariland dat een onderdeel wordt van het PortAventura Resort, zal de snelste en hoogste achtbaan van Europa krijgen. De achtbaan zal een snelheid van 180km/u bereiken en wordt maar liefst 112 meter hoog.

Marchionne wil een Ferrari park in elk belangrijk deel van de wereld. Een pretpark in Noord-Amerika en eentje in Azië staat hoog op de verlanglijst. Wanneer deze nieuwe pretparken er juist moeten komen, is nog niet bekend gemaakt. Dat ook daar spectaculaire achtbanen en attracties zullen komen staan, is vanzelfsprekend. Wij kijken alvast uit naar deze projecten.

 

Bron: Freep