Enkele nieuwtjes uit Europa-Park

Een nieuw jaar, dat betekent vernieuwingen. Ook het Duitse Europa-Park zit niet stil. Eerder maakte het park bekend dat men in 2016 een nieuw themagebied zal openen, namelijk ‘Ierland’. Maar dat is niet het enige, ook het spoor van de Europa-Park Express zal worden verlengd. Deze attractie, beter bekend als ‘de monorail van het park’, is geopend in 1995 en werd gebouwd door AEG.

 

Monorail

De uitbreiding zal gerealiseerd worden in het gebied rondom de hoofdingang. Het nieuwe spoor zal deels over de parking gebouwd worden. Naar verluid zou ook de oprit naar de parkingang worden aangepakt, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Her en der zijn er al enkele grondfunderingen terug te vinden in het park. Men hoopt alles klaar te hebben nog voor de start van het zomerseizoen.

De lengte van het spoor is momenteel ongeveer 2,5 kilometer lang. Bezoekers kunnen op- en afstappen in 4 verschillende stations langsheen het traject, eentje aan de hoofdingang, vervolgens eentje aan het gebied waar de parkhotels gelegen zijn, daarna in het themagebied ‘Spanje’ en tenslotte een station in het Griekse themagedeelte.

 

Ierland

In dit Iers themagebied zal er ook een nieuwe achtbaan gebouwd worden voor de allerkleinsten. De achtbaan zal de vorm van een ovaal hebben en wordt 80 meter lang. De familie Mack is de eigenaar van Europa-Park en hebben al 10 achtbanen gebouwd in het park. Ook deze nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door Mack Rides.

Verder werd ook al bevestigd dat er een ‘Rockin Tug’, gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Bezoekers nemen plaats in een bootvormige gondel, die vervolgens horizontaal heen en weer beweegt en tegelijkertijd om zijn eigen as draait.

Naar verluid zal er nog een derde nieuwe attractie in het gebied komen, maar daarover zijn nog geen details bekend gemaakt.

 

Nieuwe 4D-Film: Happy Family

Europa-Park zal komend seizoen opnieuw een nieuwe film vertonen in de 4D-bioscoop van het park. Mack Media werkt hiervoor samen met Ambient Entertainment. Met hetzelfde bedrijf werd al samen gewerkt voor de vorige films “Het Geheim van Balthasar Castle” en “The Time Carrousel” .

In de film wordt het verhaal verteld van de familie Wünschmann, een familie die achtervolgt wordt door het ongeluk. De hele familie wordt omgetoverd tot enkele monsters, waaronder: een vampier, een mummie, een Frankenstein monster en een weerwolf. In de film gaat men dan ook op zoek naar de heks die dit veroorzaakt heeft.

MackMedia en Ambient Entertainment werken ook samen met andere coproducenten om eind 2016 een volledige langspeelfilm in de bioscopen te lanceren.  Warner Bross zal zorgen voor de lanceringen van de film in de Duitse bioscoopzalen, Mack Media neemt de wereldwijde verkoop op zich.

Verder zullen de personages uit Happy Family op meerdere plaatsen in het park te zien zijn.

 

Pegasus

Net als Alpine Express Enzian zal ook Pegasus voorzien worden van virtuele realiteit. Ook bij deze achtbaan zal men vanaf komend seizoen kunnen opteren om een VR bril te dragen tijdens de rit.

Deze YoungStar Coaster, zoals Mack Rides dit type noemt, opende in 2006 en heeft een hoogte van 15 meter. Het parcours is 400 meter lang en het treintje behaalt een snelheid van 65 km/u.

 

Partnership met Plopsa

Vanaf seizoen 2016 wordt de Jahreskarte van Europa-Park vervangen door de zogenaamde Club Kaart. Nieuw bij dit abonnement is dat men hiermee nu ook 40% korting zal krijgen in alle parken uit de Plopsa groep muv het waterpark.

 

2017: nieuwe unieke attractie

In 2017 zal het park uitpakken met een nieuwe attractie die uniek zal zijn voor Europa. Wat dit precies wordt is momenteel nog geheim. Het enige dat momenteel geweten is, is dat deze in het Duitse gebied zal komen en indoor zal zijn. Volgens insiders zou deze komen te liggen in een grote nieuwe hal.

Welke attractie het precies wordt is dus momenteel onbekend, toch gaan er onder de fans veel geruchten de ronde. Het meest hardnekkige is dat van een attractie in de stijl van Soarin uit de Amerikaanse Disney parken. Dit is een vluchtsimulator. Of deze geruchten kloppen zullen we ongetwijfeld later te weten komen.

 

Nieuw bezoekersrecord

Dit jaar behaalde het park opnieuw een bezoekersrecord. Met 5,5 miljoen bezoekers mag het park dit haar beste seizoen ooit noemen. De grootste groei was te danken aan de Franse en Zwitserse bezoekers. Ook de bezetting van de hotels blijft toenemen, vorig seizoen mocht het park rekenen op een bezetting van 98%.

 

Nieuw hotel en zwempark

Om de blijvende groei aan te kunnen werd gekozen om opnieuw een extra hotel te bouwen. Dit hotel zou naar verluid een Noors tintje krijgen. De opening hiervan staat gepland voor 2018, gelijk met de opening van het nog aan te leggen waterpark.

De plannen van dit waterpark zouden momenteel in een fine tuning fase zitten, meer nieuws zal dan ook weldra vrij worden gegeven.

 

 

Bron: Ep4ever, Pärkerlebnis, WonderWorldWeb, Europa-Park, Baden FM.

Foto’s: Ep4ever, Bram Lancsweert, Mack Media, Europa-Park