Beech Bend Amusement Park breidt waterpark Splash Lagoon uit

Beech Bend Amusement Park is gelegen in Bowling Green, Kentucky, Amerika. Dit bescheiden park wordt uitgebaat door een familie, die ook het waterpark Slash Lagoon runt. In het pretpark vinden we drie achtbanen terug, Kentucky Rumbler, een houten achtbaan van GCI, Wild Mouse, een spinning wilde muis van Zamperla en Spinning Out, een spinning coaster van SBF Visa, die volgend jaar zal openen.

Voor het nieuwe seizoen zal ook het waterpark Splash Lagoon een uitbreiding krijgen. Er zal een 18 meter hoge waterglijbaantoren gebouwd worden, die geleverd wordt door Proslides. De toren zal vier glijbanen krijgen, Cyclone Saucers Riptide, Tidal Wave en Polynesian Plunge.

 

Flying Saucers, de groen/gele glijbaan, heeft een lengte van 150 meter en zal de gasten meenemen voor een snelle rit die aan hoge snelheid zal verlopen. Men zal tot driemaal een zogenaamd ‘vliegende schotel’ element nemen, waarbij je hoog tegen de rand gaat.

Tidal Wave, de oranje glijbaan, zal de berijders meenemen in rubberen banden waarin ze met vier oog in oog zitten en met hoge snelheid een hoge muur op sturen, die aanvoelt als het berijden van een hoge golf, op die muur krijg je het gevoel van gewichtloos te zijn, voordat je weer naar beneden glijdt.

Polynesian Plunge vertrekt met een kort stukje glijbaan waarna je in een trechter terecht komt, eens je hieruit gekomen bent, ga je aan hoge snelheid richting einde.

Riptide, de blauwe glijbaan, bij deze glijbaan ga je doorheen twee kleinere funnels en eindig je met een snelle helix.

 

Bron en foto’s: Beech Bend