Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt meer dan een dierentuin

Tijdens een persmeeting trokken de Themeparkfreaks richting Emmen om daar Wildlands te ontdekken. Wildlands Adventure Zoo zal de oude dierentuin in Emmen vervangen en zal de bezoekers veel meer te bieden hebben dan enkel wat diertjes kijken.  Dit wordt een ware wereldexpeditie die je zal aanvatten.

 

Wildlands Adventure Zoo zal onderverdeeld zijn in vier zones. In deze staat storytelling en beleving centraal. Elk van deze zones, of beter werelden is bereikbaar via het kompasplein. Van hieruit kan je de jungle van Jungola, de savanne van Serenga en het koude Nortica ontdekken, net als het indoorgebied Animazia.

 

De dieren zullen verblijven hebben die hen zeer veel vrijheid bieden en ook de bezoekers zullen dicht bij heel wat dieren kunnen komen. Er werd gekozen voor een zo natuurlijk mogelijke afscheiding door middel van rotsen, droge en natte grachten, enzoverder.

Ook zeer belangrijk in dit park is het groene beleid. Alle energie die opgewekt wordt voor dit park zal op een groene, ecologische manier gebeuren. Zo komt een groot zonnepanelen terrein, wordt warmte ontrokken uit het grondwater, wordt afval herwerkt tot nieuwe energie, enzovoort. Door al deze maatregelen zal Wildlands volledig CO2 neutraal zijn.

Ook de trucks die door de Savanne zullen rijden, zullen geen vieze dieseldampen veroorzaken, maar rijden op oud frituurvet en koolzaadolie.

 

Ontdek Wildlands

Wildlands bestaat uit vier werelden, elke wereld kan ontdekt worden via een vastgelegd traject, dat telkens weer op het centrale Kompasplein uitgeeft.

 

Nortica

In de Nortica wereld betreed je een ijskoude pool, waar het onderzoekscentrum gevestigd is van een Russische onderzoeker.

In dit poolgebied kan je ijsberen ontdekken, die je ook onder water kan zien. Ook kan je een educatieve show bijwonen die gegeven wordt in het Nortica Theater. Bij deze show worden de dieren op een zo natuurlijk mogelijke manier voorgesteld. In deze show zullen zeeleeuwen en pelsrobben centraal staan.

Nog een hoogtepunt in deze wereld komt een 4D attractie.  Bij deze attractie neem je plaats in een experimenteel voertuig dat ontworpen werd om deze wereld te verkennen. Met de Artic 1 ga je op reis onder het 3 meter dikke pakijs en ontdek je de dieren die er leven.

Verder kan je in deze wereld het Pinguïnstrand ontdekken. Dit gebied wordt getypeerd door basaltrotsen. Bij een bezoekje aan dit strand zal je niet enkel de pinguïns van op afstand bekijken, maar zal je tussen de diertjes wandelen.

 

Jungola

Jungola is gelegen in een gigantische serre, waar een warm tropisch klimaat heerst en er zomaar plots een regenbui kan ontstaan. In deze zone wordt je meegenomen in het verhaal van ontdekkingsreiziger en vogelaar Jim, die op zoek is naar een bijzondere vogel.

Tijdens zijn zoektocht stortte Jim neer in een dicht begroeide jungle, maar hij geeft zijn zoektocht naar een bijzondere vogel niet op. Tijdens je bezoek zal je ontdekken hoe het is om dicht bij de natuur te leven, kan je het verhaal van Jim ontdekken in het Jungletheater en kan je een tochtje maken over de Rimbula River.

 

Rimbula rivier

Tijdens je boottochtje over de Rimbula Rivier, ontdek je de bewoners van de jungle en kom je zeer dicht bij de olifanten, die baden in de rivier.  Wie weet spuiten de olifanten je zelfs nat.

In de jungle van Jungola kunnen de kinderen een klauterparcours volgen, ontdek je her en der onderdelen van het vliegtuig van Jim en kan je heel wat vogels en vlinders spotten. Je kan er ook olifanten terug vinden.

 

Serenga

 In Serenga, een droge en vooral hete wereld, woonde Moma Dunia. Momma Dunia is jammer genoeg niet meer onder ons, maar haar gedachtegoed leeft verder.

 

In het gebied leven heel wat diersoorten die je van dichtbij kan bewonderen, waaronder de leeuwen, die hun plekje krijgen tussen de rotsen. Koning leeuw zal jou bekijken van zijn rots. Er komt ook een grote groep nijlpaarden, die je zelfs onder water kan bewonderen. Ook de giraffen zullen een plekje krijgen op de savanne, samen met antilopen, enzovoort.

Een van de blikvangers, naast het dorpje is ongetwijfeld het bavianen theater. In deze ruïne kan je de bavianen bekijken, of bekijken ze jou?

 

Net als Nortica en Jungola, heeft ook deze zone een attractie. De trucksafari. Hierbij neem je plaats in één van de trucks, die tot 70 personen kunnen vervoeren en maak je een ritje tussen de bewoners van de savanne. Tijdens je tocht zal je door riviertjes rijden en over een ingestorte brug.

 

Animazia

 Animazia is vooral bedoeld voor de jongste bezoekers. In dit overdekte speelparadijs kunnen ze een klimparcours overwinnen, maar kan je ook heel wat tropische vissen bewonderen.

Neila het nijlpaard en Babu de baviaan, de mascottes van deze wereld geven dagelijks shows voor de allerkleinsten.

 

Wildlands is 22 hectare groot en je zal zeker en vast je dag gevuld krijgen. In de toekomst wordt er gedacht om speciale avonden te organiseren, waarop je op kamp kan gaan in het park en er ook overnachten, waardoor je ’s morgens zal ontwaken tussen de dieren.

Eens het park geopend is, blijft de directie zeker niet op haar lauweren rusten, ze maken nu al plannen voor verdere uitbreidingen, een van de grootste dromen die de CEO heeft is het plaatsen van een achtbaan, die enorm sterk gethematiseerd zal worden.

Verwacht wordt dat het park zo’n 1.3 miljoen bezoekers per jaar zal ontvangen. Het park zal een jaarrond opening hebben, de openingsuren zullen in de zomer langer zijn dan in de winter.

De opening is gepland op 25 maart 2016.