De Plopsa fandag, een dag vol nieuwtjes

De Plopsaland fandag trok opnieuw 80 fans richting Plopsaland De Panne. Ook de themeparkfreaks waren op deze dag van de partij en willen jullie wat meer vertellen over de nieuwtjes die we deze dag mochten opvangen.

 

Onze dag begon met een rondleiding in het Prinsessia kasteel, waar Plopsaland behalve de Koffiekopjes attractie ook een restaurant opende met bediening. In het kasteel kan je heel wat Prinsessia objecten terug vinden, waaronder replica’s van de kleedjes. Waar eerst de slaapkamers van de prinsesjes zouden komen, werd geopteerd om ruimtes te maken waar men kan vergaderen.

Vervolgens begonnen we aan de verkenning van Heidiland, iets waar de meeste fans enorm naar uit keken. De bouw van de houten achtbaan is en blijft één van de meest gevolgde projecten in België, wie had ooit verwacht dat we een België een tweede houten achtbaan zouden zien openen?

In Heidiland zal de houten achtbaan ‘Heidi The Ride’ centraal staan, de naam werd gekozen om ook voor de Franse bezoekers duidelijk te maken dat het om een attractie gaat. De achtbaan zal een snelheid behalen van maximum 71 kilometer per uur. Met een hoogte van 22 meter en een lengte van 618 meter, wordt dit ongetwijfeld een baantje dat kort maar krachtig is.

Heidi The Ride zal, als alles goed loopt enkele zitjes hebben die geschikt zijn voor kinderen vanaf 1.10 meter, de andere zitjes zijn toegankelijk vanaf 1.20 meter. Men probeert ook het gebruik van riemen in de treintjes te vermijden, maar dat alles zal afhangen van de opgelegde TÜV regels.

Dit hele project zal € 7 miljoen kosten. De houten achtbaan opent in de zomer van 2016 en zal vanaf de herfst terug sluiten, aangezien dan de tweede fase van het project afgewerkt zal worden.

Deze tweede fase bevat de afwerking van het gebied.  In dit gebied zal een centrale blikvanger komen, een grote koekoeksklok met daarop heel wat figuurtjes uit de reeks. Verder komt er een horecapunt waar men typisch Duitse dingen zal serveren, waaronder bier en braadworsten.

Verder zal het centrale plein verhoogd worden zodat het gelijk ligt aan de splash van de boomstammetjes. Er komen in het gebied ook twee draaimolens eentje dat handmatig bedient wordt, een andere zal mechanisch zijn, deze zal waarschijnlijk gemaakt worden door Wooddesign en allemaal diertjes hebben uit de serie.

Ook de boomstammen zullen in de toekomst een gedaanteverwisseling ondergaan, tezamen met De Draak, de powered coaster. Wat het thema dan precies zal worden is niet geweten, maar Samson en Gert zullen hier verdwijnen, zodat de Kermis Zone, die dit jaar volledig vernieuwd werd, de enige zal zijn waar Samson en Gert en al hun vrienden te vinden zijn.

Tijdens de voorstelling, gegeven door CEO Steve Van den Kerkhof in het Plopsa Theater werden nog meer nieuwtjes verteld.

Zo zal volgend jaar een nieuw, zeer interessant voordeel aan het Plopsa abonnement toegevoegd worden, men zal 40% korting krijgen op een dagje Europa-Park.

De nieuwe K3 zal haar intreden maken in het park, zo zal het verkeerspark in het teken van deze meiden komen te staan, maar ook de oude K3 zal niet volledig verdwijnen.

Het hotel werd ook voorgesteld, de bouw hiervan zal aanvatten in 2016 en in 2017 zal men de eerste gasten verwelkomen.

Verder werd er uiteraard ook gepraat over de andere Plopsa parken. Zo zal de taart, die nu aan de ingang staat van Plopsaland De Panne, volgend jaar een centrale plek krijgen op het meer in Holiday Park te Duitsland. Dit park viert haar 45ste verjaardag. Hiervoor wordt een nieuwe watershow gepresenteerd die volledig rond deze verjaardag zal draaien. Ook zal in dit park de oude mascotte Holly opnieuw terug te vinden zijn. Ook komt er een permanente parade.

Tijdens de Q&A werd ook gevraagd of Holiday Park een houten achtbaan zou krijgen. Steve reageerde hierop met: “Of die er komt kan ik niet zeggen, maar mocht die er komen zal hij spectaculairder zijn als Wodan in Europa-Park, dit zou hij zelfs al besproken hebben met dat park. Er werd ook verteld dat er dan minstens een inversie in zal zitten en dat GCI zulke dingen nu ook zou kunnen bouwen.

Verder werd er ook gevraagd naar de stand van zaken voor de verkoop van ‘Holly’s Wilde Autofarth’ en ‘De Vleermuis’. Op beide achtbanen zouden momenteel biedingen gebeurd zijn, er wordt dan ook gekeken naar een geschikte vervanging voor deze achtbanen. Voor Holiday Park zal dit een familiale attractie worden, aangezien ze dat aanbod willen uitbreiden. Wanneer de achtbanen de parken zullen verlaten is nog te vroeg om daarop verder in te gaan, aangezien eerst alles nog moet besproken worden.

In Holiday Park werd dit jaar een Sky Fly attractie geopend van Gerstlauer. De zone er rond zal verder afgewerkt worden tegen volgend seizoen. De zone zal de naam Airshow ’71 krijgen, er werd een vliegtuigje aangekocht dat tot in het park gevlogen is en een plekje zal krijgen in deze zone. Verder komt er een speciale wave swing, die mogelijk gebouwd wordt door Wooddesign. Er komt ook een Red Baron attractie, waarvoor men momenteel onderhandeld met Zamperla. Ook de luchtballonnen attractie zal aangepakt worden, zodat deze beter in het gebied past. Er komt ook een mobiel verkooppunt en een horecapunt en de Game Galerij zal een volledig nieuwe look krijgen.

Voor dit park is men momenteel in de laatste overlegfase voor een zwempark, dit zal geen copy/paste worden van Plopsaqua in De Panne.

Verder is men momenteel aan het onderhandelen met vier andere gemeentes voor de bouw van een zwempark, welke dat zijn kon Steve ons niet vertellen aangezien er een geheimhoudingscontract is, wat hij wel kon vertellen is dat ze niet in West- of Oost-Vlaanderen of de provincie Henegouwen zouden komen. Ook deze zullen absoluut geen kopieën worden van Plopsaqua.

Het grootste nieuws was ongetwijfeld opnieuw de toekomst van Plopsaland De Panne, waar in 2018/2019 opnieuw een grote attractie zal openen. Welke deze zou worden wou Steve nog niet vertellen, wat hij wel vertelde was dat ze hiervoor de locatie van ‘Het Bos Van Plop’ voor ogen hebben. De nieuwe attractie zou niet onmiddellijk betekenen dat het Bos Van Plop volledig zou verdwijnen, maar zou eventueel een vervanging hiervan kunnen zijn, want Het Bos van Plop staat met stip op nummer twee van de populairste attracties onder de bezoekers.

Het wordt dus sowieso een nieuwe indoorattractie. Hiervoor denkt men ook de technische dienst, die in de gebouwen achter het bos van Plop zit, te verhuizen naar een nieuwe plek, waardoor een grote oppervlakte vrij komt.