Wat mogen we verwachten van Dubai Parks en resorts

In Dubai is men momenteel volop bezig met de bouw van wat een enorm entertainment complex gaat worden. In dit complex komen meerdere pretparken, een waterpark, hotels en andere faciliteiten. Dit grootse project zou moeten openen in 2016. In een filmpje toont men wat we er allemaal mogen verwachten.

 

 

Legoland Dubai;

Legoland Dubai zal als eerste van de drie nieuwe parken haar deuren openen. Het park moet klaar zijn tegen oktober 2016. In het park komen 2 achtbanen te liggen, de eerste achtbaan zal een kleine achtbaan worden voor de kleinere kinderen, de tweede achtbaan zal de naam Dragon krijgen en zal uitdagender zijn.

Dragon zal een Force – Five achtbaan worden van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Deze achtbaan zal een snelheid van 60km/u behalen en 16 meter hoog zijn. De rit start met een soort darkride door een kasteel waar een aantal Lego figuren te zien zijn, ten slotte komt er op het einde een Lego-draak. De achtbaantrein zal dan een drop nemen om uit het kasteel te kunnen vluchten van de draak, waar na het verdere gedeelte te vergelijken valt met een gewone achtbaan. Er komen uiteraard ook nog veel andere attracties in het park.

Dragon is reeds compleet gebouwd.

 

Legoland  Water Park:

Legoland Water Park zal het enige waterpark in de Verenigde Arabische Emiraten zijn, dat volledig gericht is op kinderen tussen 2 en 12 jaar oud. In dit waterpark kan je plezier maken op de Joker Soaker, je eigen lego raft bouwen, op een splash safari gaan of glijden op de vele glijbanen.

Voor de peuters komt er een speciale Duplo afdeling.

 

Bollywood Parks Dubai:

In dit Bollywood park zal je ondergedompeld worden in de sfeer van Bollywood, de Indische tegenhanger van Hollywood.

Je kan er heel wat klassieke blockbusters ontdekken. Er wordt live entertainment voorzien, heel wat winkels, waar je kleding kan kopen die de acteurs ook dragen en dineren in thema restaurants.

Verder zullen er heel wat cinemazalen komen.

 

Motiongate Dubai:

Dit park zal gebouwd worden in samenwerking met  3 filmstudio’s; Sony Pictures, Dreamworks Animation en Lionsgate. Een echt Hollywood park dus en een echt walhalla voor de pretparkfans.

Het park zou graag 27 attracties aanbieden, waaronder 5 achtbanen,1 waterattractie en 1 interactieve attractie. Deze attracties zouden gethematiseerd worden naar 13 verschillende films.

Elke filmproducent zal een bepaald gebied krijgen. Dreamworks is uiteraard een op kinderen gericht gedeelte van het park. Lionsgate zal dan weer eerder voor de jeugd en dus de thrillseekers zijn, waardoor de volwassenen zich zullen thuis voelen in het Sony gedeelte welke een meer donkere uitstraling zal hebben.

 

Riverland:

In dit park maak je een reis doorheen de tijd, waar vier zones je een blik gunnen op de mooiste tijden van ons verleden.

 

Het Franse gebied

In dit middeleeuwse Franse dorp word je ondergedompeld in de historische Europese architectuur uit de jaren 1600. De torens en het water wiel zullen je met verstomming slaan, maar ook de straatoptredens, terrassen en steegjes zullen je doen denken dat je in een andere wereld terecht kwam.

 

Boardwalk

In deze zone beleef je de bruisende jaren 1950 in Amerika. Van jongleurs tot live optredens, alles kan je hier beleven. Je kan genieten van grote gebouwen, palmbomen en neon reclames. Hier kan je dineren in fast food restaurants.

 

India Gate zone

Hier geniet je van muzikanten en acrobatie uit India. Op je tocht door India zal je verstomd staan door het beeld van een olifant. Je kan hier dineren en proeven van typische Indische gerechten. In deze zone is er heel wat familie entertainment voorzien alsook fitnes ruimtes waar je je extra calorieën kan verbranden.

 

Peninsula zone

Dit is het hart van Riverland Dubai. Omringd door de rivier, kan je genieten van gevarieerde festivals en concerten. De 19de -eeuwse architectuur maakt van dit plein een charmante plek, vanwaar je alle zones kan bezoeken. De zones zijn te betreden via indrukwekkende bruggen.

 

Lapita

 In dit Polynesische resort vind je de hotels terug. De paden zijn aangekleed met duizenden bloemen. In de hotels vind je heel wat lagoons terug, waar je een kan relaxeren in het zwembad.

 

Bron en foto’s: Dubai Parks and Resorts