Bouwupdate: Spectaculaire houten achtbaan Wildfire

In het Zweedse dieren- en pretpark Kolmarden is men volop bezig met de bouw van een spectaculaire houten achtbaan met maar liefst 3 inversies. Het project wordt gepromoot als de beste houten achtbaan ter wereld en moet in 2016 openen voor het publiek.

De Amerikaanse top achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction zal instaan voor de bouw van de houten achtbaan Widfire. De achtbaan zal een snelheid hebben van maar liefst 113km/u wat het de 3de snelste houten achtbaan van de wereld maakt. Met een hoogte van 57 meter wordt het eveneens de 2de hoogste houten achtbaan van de wereld. Tijdens de indrukwekkend rit op en langs rotsen en door de bossen gaan de bezoekers tot wel 3 maal overkop. Dit is de eerste houten achtbaan met inversies voor Europa. Outlaw Run in Silver Dollar City (Amerika) heeft evenveel inversies, dit is tot nu toe het meeste bij een houten achtbaan, Wildfire zal dit evenaren. Wildfire heeft een first drop van 83° wat de 2de steilste first-drop van de wereld is bij een houten achtbaan. De achtbaan is 1,3km lang en heeft een capaciteit van 960 personen per uur.

In februari van 2015 werd de bouw van de achtbaan onderbroken toen de vergunning voor het project werd ingetrokken omdat er schrik was dat Wildfire het natuurgebied te veel zou verstoren. Gelukkig werd er in juni van datzelfde jaar opnieuw toestemming verleend voor het project, en kon de achtbaan verder opgebouwd worden.

Ondertussen is de achtbaan in volle opbouw en staat er al een heuse houtconstructie recht. Elke week brengt het park ook een video naar buiten van de opbouw van de attractie. Die video’s kunt u hier bekijken. Hoofdverantwoordelijke van Rocky Mountain Construction vertelde in een interview dat Wildfire hun meest uitdagende project is, omdat deze gebouwd is op een rotslandschap.

Volg de volledige bouw hier.

 

Bron + Foto’s: Kolmarden