Van Windmolenpark tot themapark

Dat Nederlanders gek zijn van windmolens is alom geweten, ze gebruiken ze om graan te malen, water op te pompen en elektriciteit te generen. Maar ditmaal wil Qurrent, een innovatief, Nederlands bedrijf dat groene energie aanbiedt, een windmolenpark ombouwen tot een echt duurzaam pretpark.

In het gezellige park zal je kunnen genieten van 8000 m2  plezier, aangedreven door windenergie. Er zullen thrillrides komen zoals ‘Beaufort Buster’, de hoogste waterglijbaan, die als een spiraal rond een windmolen zit. Maar ook andere opwindende attracties als Blade Runner, een supersnelle rit die beleeft op een molenwiek. Val razendsnel naar beneden van een hoogte van 96 meter in 1,5 seconden op Newton’s Nightmare, een free fall attractie of maak een ritje op Happy Hurrican, een spectaculaire achtbaan. Dit park heeft voor elk wat wils.

“Binnen tien jaar zal windenergie alomtegenwoordig zijn,” vertelt Richard Klatten, CEO van Qurrent. “Wij ijveren er naar om voorlopers te zijn en de toekomst van groene energie te vormen. Een omgeving creëren waar mensen groene energie kunnen beleven op een educatieve manier is daar een voorbeeld van. En hoe cool zou het niet zijn om je vrienden te kunnen vertellen dat je een ritje maakte op een echte windturbine?”

Het is niet de eerste keer dat energie en een pretpark elkaar ontmoeten. In Duitsland kan je Wunderland Kalkar terugvinden, een pretpark dat werd gebouwd op de site van een kerncentrale die nooit in bedrijf kwam. En in Kopenhagen is men een skipiste aan het bouwen op een bio-energiebedrijf. Ook al zijn er al parken waar men windenergie gebruikt, ditmaal zal de windturbine het park vormen.

Een van de doelen is het tentoonstellen van Nederlandse hernieuwbare energie en te bewijzen dat een windmolen geen doorn in het oog is, maar net een mooie samenwerking met de natuur. “De appreciatie voor wat ze doen voor het milieu zal de hernieuwde energie een boost geven,” vertelt Klatten, “maar er zijn nog enkele hindernissen te overwinnen. Veiligheid is daar uiteraard een van, maar ook de impact op de lokale zakenwereld.”

En daarbij kan pretparkwonder Jora Entertainement helpen. Zij zijn de leiders in de Europese pretparkbusiness. Ze creëerden een park dat niet enkel draait om de ecologisch verantwoorde adrenaline kicks, maar ook de bezoekers op educatieve wijze de belangrijkheid van duurzaamheid bij brengen. Je maag vullen kan in restaurants die op zonne-energie werken en er zal een interessant recyclage programma zijn voor zowel bezoekers als werknemers.