Movie World kondigt nieuwe achtbaan van wereldformaat aan

Het Australische pretpark Warner Bros Movie World gaat een nieuwe achtbaan bouwen van wereldformaat. Dit nieuws maakten ze bekend op de jaarlijkse algemene vergadering met de aandeelhouders.

 

Achtbaan van wereld formaat:

Tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering kondigde Movie World aan een nieuwe grote attractie te willen openen. Covoorzitter Robert Kirby ging zelfs zo ver dat hij aankondigde dat de nieuwe aantrekkingskracht van het park op wereldformaat zal zijn.

Kirby: “Wij blijven investeren in onze pretparken en willen voortdurend onze parken, attracties en evenementen vernieuwen en verbeteren zodat we onze leidersplaats blijven behouden en er voor zorgen dat de mensen een reden hebben om terug te komen naar ons park.”

Onlangs werd er bij de gemeente een aanvraag ingediend om een nieuwe achtbaan te bouwen. Het nieuwe project werd meteen goedgekeurd door de raad. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de achtbaan juist zal openen. Sommige bronnen spreken van 2016, andere van 2017.

 

Ongeluk Green Lantern:

In maart van dit jaar gebeurde nog een ongeluk waarbij 13 mensen geëvacueerd moesten worden uit de achtbaan Green Lantern. Het incident was ontstaan door een probleem met een wiel van de trein. 6 bezoekers konden snel geëvacueerd worden, maar 7 andere zaten 3 uur lang vast. Uiteindelijk moesten 6 mensen naar het ziekenhuis ter controle.

 

Andere achtbanen:

In Warner Bros Movie World staan momenteel 5 achtbanen. De spectaculairste achtbaan is Superman Escape, dit is een accelerator coaster van Intamin Amusement Rides. De achtbaan wordt in 2 seconden tijd van 0 tot 100km/u gelanceerd via een hydraulische lancering. Het park heeft verder nog Arkham Asylum, een Suspended Looping Coaster (SLC) van Vekoma (Gelijkaardig aan de Vampire of El Condor maar met een extra helix op het einde). Green Lantern is een El Loco achtbaan van S&S Worldwide, een gelijkaardig model vind je in Flamingoland, en heeft muziek in de treintjes. Verder staat er ook nog een Vekoma Junior Coaster en een zeer mooi gethematiseerde indoor Wilde Muis van Mack Rides met een custom lay-out.

 

Bron: Ausparks.com

Foto: Movie World