De winter doet zijn intreden in Europa-Park

Met meer dan 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 10.000 kerstballen, tientallen kampvuren en ontelbare decoraties is Europa-Park deze winter weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. De 15e winteropenstelling start zaterdag  28 november en duurt tot en met zondag 10 januari 2016 (m.u.v. 24 en 25 december). Er zijn naast de bekende attracties vele extra winterse attracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool, een sneeuwhelling en een expositie. Maar op het programma staan ook talloze shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en een musical. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zullen ook “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” en houten achtbaan “Wodan” geopend zijn.

 

Achtbanen, attracties en winterse activiteiten

Extreme weeromstandigheden daargelaten, kunnen bezoekers deze winter gebruik maken van een zevental achtbanen: Euro-Mir, Euro-Sat, Wodan – Timburcoaster, Pegasus, Bobslee, Matterhorn-Blitz en Alpenexpress. Deze laatste kan men ook als VR-ride doen: met een virtual reality-bril geeft deze attractie een compleet andere ritbeleving. De attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” zal eveneens geopend zijn. In deze indoor-attractie gaan bezoekers  op reis door het gigantische micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys.  Natuurlijk zijn alle andere attracties met uitzondering van de waterattracties en enkele buitenachtbanen gewoon in bedrijf. Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen . In het Portugese themagebied staat een reuzenrad van 55 meter van waaruit men een geweldig uitzicht heeft over het versierde park. Bij Slot Balthasar is nog een middeleeuwse Christkindl-markt.

 

Een ‘lekkere’ winter

Je loopt in Europa-Park niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur  van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein, eierpunch en andere lekkernijen.  Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen. In Zwitserland kan men terecht voor echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep en in op de kerstmarkt in het Duitse themagebied vind je onder andere Merguez-worstjes en Rostbratwurst. In het Spaanse gedeelte kun je bij een heuse ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’.

 

Fantastische wintershows

Europa-Park staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld.  In de entreeprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, de verloren pinguin’ en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de vernieuwde lichtjesparade die elk avond door het park trekt en het lichtspektakel “Luna Magica” .

 

Expositie “James Rizzi”

In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star, is deze winter een tentoonstelling te zien met werken van de bekende kunstenaar James Rizzi. Zijn kleurrijke en vrolijke objecten en schilderijen zijn gebaseerd op het leven in New York. Ook zal in de expositie minder bekend werk met het thema attractiepark Coney Island en achtbanen te zien zijn. Eerdere exposities tijdens de winteropenstelling toonden het werk van Marc Chagall, Tomi Ungerer, Raymond Waydelich en Rolf Knie. Ook de James Rizzi-expositie is gratis te bezoeken.

 

Overnachten in winterse sferen

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” , “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen  gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten en huifkarren van het Camp Resort.

 

Algemene informatie

Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 36,50, kinderen van 4-11 jaar betalen € 31. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree. Het park is van 28 november 2015 tot en met 10 januari 2016 (m.u.v. 24 en 25 december) dagelijks geopend van 11 tot 19 uur (op Oudjaarsdag tot 18.30 uur).