Pulsar is opnieuw in de prijzen gevallen

Pulsar, een unieke Power Splash waterattractie/achtbaan die Mack Rides momenteel bouwt in Walibi Belgium valt wederom in de prijzen. Eerder kwam deze attractie al in de top tien van beste nieuwigheden van 2016.

Pulsar, is een nieuwe en unieke creatie van Mack Rides en kreeg tijdens de IAAPA beurs in Orlando de award voor beste nieuw concept. We volgen deze bouw al een tijdje op de voet en we moeten toegeven dat het er best indrukwekkend uit ziet. Pulsar zal dan ook de hoogste en snelste achtbaan van België worden.

De twintig inzittenden van Pulsar zullen de topsnelheid van 100km/u behalen door driemaal gekatapulteerd te worden bij het doorrijden van het LSM (linear synchronous motor) lanceringsplatform. De eerste katapultering zal hen aan 50km/u achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt hen tot 35m hoog aan 80km/u. Om de 45m hoge piek te bereiken is een laatste achterwaartse lancering aan 100km/u nodig.  Maar omdat elke piek ook een dal heeft, zal elke stijging voor- of achterwaarts gevolgd worden door een verticale val. Een ware face-to-face met het water.

Bron en foto: Mack Rides.