Fraispertuis City wil een wereldrecord brekende attractie openen in 2017

De werkzaamheden in Fraispertuis City, ter voorbereiding van hun 50ste verjaardag, zijn volop aan de gang. Dankzij het bijzonder zachte weer gaan de grondwerken die voorafgaan aan de komende ontwikkelingen goed vooruit.

Aan de onderkant (kant van Le Flum) is het duidelijk zichtbaar dat er een extra gebied  van 3000 m² komt. Dichtbij Les Santiags komt  La Cavalerie (Disko) te liggen. Ook Les Bibons, die eerder geïnstalleerd was in het centrum van het park, evenals de kleine trein Le Rio Grande worden in het centrum van dit nieuwe gebied geplaatst. Dit wordt verklaart door Patrice Fleurent, de directeur van het park.

Het is ook daar dat de nieuwigheid van 2016, voor de vijftigste verjaardag van het park, zal gebouwd worden. Het wordt een familieattractie gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla, dat de naam Les taureaux sauvages (wilde stieren) zal krijgen.

De andere bouwwerf is gelegen aan de mythische goudmijn, een symbool in Fraispertuis City. Eind oktober hebben medewerkers van Fraispertuis City de goudmijn vernietigd. Zo kon er begonnen worden aan de grote schoonmaak van de portretten van de presidenten van de Verenigde Staten, zoals het origineel gelegen op Mount Rushmore (South Dakota). De thematisering werd op heel wat plekken verwijderd.. “Zo komen er heel wat nieuwe uitzichtpunten,” vertelt de parkdirecteur.

“Er werden al heel veranderingen aangebracht sinds de opening in 1987. De mijn zal opnieuw opgebouwd worden, maar wordt nu 20 meter hoog in plaats van 14 meter. Ook zal ze veel groter worden, deze wordt zo’n 5000 m2 groot. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een stalen skelet met gaas waarop beton gestort wordt, dit vervangt het oude houten skelet.”

 

Wereldrecord brekende nieuwe attractie voor 2017

De veranderingen aan de achtbaan Grand Canyon en de twee nieuwe attracties zijn nog maar een begin van wat het park gepland heeft. De komende seizoen zullen gepaard gaan met heel wat veranderingen in het park. De kers op de taart wordt een grote sensationele attractie voor 2017 welke een wereldrecord moet breken. Welke attractie dat wordt wil men nog niet vertellen.

Alsof dat nog niet genoeg is zullen er ook nadien twee grote nieuwe attracties openen. Deze nieuwigheden zullen in het nieuwe gebied komen. Dit gebied zal een hoofdstraat krijgen die parallel loopt met die van het cowboygebied.

 

 

Bron: vosgesmatin.fr

Foto: Themeparkfreaks