Houten achtbaan gaat tegen de vlakte

Het waren pijnlijke beelden voor de fans van Ozark Wildcat. Tijdens een gecontroleerde instorting werd de houten achtbaan Ozark Wildcat in het Amerikaanse pretpark Celebration City, tot puin herleid. De beelden van de instorting zijn onderaan het artikel te zien.

Ozark Wildcat werd in 2003 geopend in het pretpark Celebration City. Het pretpark werd in 2003 overgenomen door Herschend Family Entertainment (HFE), die ook eigenaar zijn van Silver Dollar City (SDC) dat er net naast ligt. Het was de bedoeling dat het park de nachtelijke tegenhanger werd van Silver Dollar City. In 2008 liet Herschend Family Entertainment weten dat het park niet meer zou openen in 2009, dit als gevolg van tegenvallende financiële cijfers.

De meeste attracties werden verhuisd naar andere parken van de HFE groep, maar dat was niet mogelijk voor alle attracties. Zeven jaar na de sluiting van het park, heeft de groep beslist om de houten achtbaan Ozark Wildcat af te breken om zo plaats te maken voor nieuwe projecten. De achtbaan verplaatsen naar het terrein van Silver Dollar City, was volgens de parkeigenaars niet haalbaar.

Ozark Wildcat werd gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International (GCI) en opende bij de overname van het park in 2003. De achtbaan behaalde een snelheid van 72,7km/u en was 24,5 meter hoog. Het 796,4 meter lange parcours werd afgelegd in 1.5 minuten. Dit is de eerste achtbaan van GCI die wordt afgebroken. Gwazi in Busch Gardens Tampa is ook niet meer actief, maar deze staat nog wel in het park.

 

Bron: coaster101, Video: Woodland Hills