Nieuwe achtbaan Movie Park Germany nu ook officieel voorgesteld

Movie Park Germany zal in 2017 een nieuwe achtbaan openen, wat enorm goed nieuws is voor de fans van het park. Het was geleden van 2011 dat het park nog een achtbaan mocht openen, in dat jaar opende Van Helsing’s Factory, een indoorachtbaan van Gerstlauer.

Op een hoorzitting met de gemeente kreeg het park al een pre goedkeuring. Men zou groen licht krijgen voor de bouw van een nieuwe, grote achtbaan. Dit alles moet natuurlijk ook officieel door de papiermolen gaan, dat is de reden dat parkdirecteur Thorsten Backhaus nu ook de werkelijke plannen voorlegde aan de gemeente.

Om tegemoet te komen aan de wensen van de fans, maar ook om de concurrentie het hoofd te blijven bieden wordt een nieuwe achtbaan gebouwd achter de hoofdingang van het park, tussen The Lost Temple en Bermuda Triangle, ook het voormalige filmmuseum zal gebruikt worden.

Thorsten Backhaus vertelt over de investering: “Onze laatste nieuwe achtbaan dateert uit 2011, om onze concurrenten te tonen dat ook wij niet slapen willen we met deze investering ons park laten groeien om zo 1.5 miljoen bezoekers te trekken. De laatste geplande achtbaan kon jammer genoeg niet gebouwd worden door een  financiële crisis in Spanje en andere oorzaken.”

De achtbaan zal vermoedelijk gebouwd worden door Mack Rides, de concepttekening dateert al wel van enkele maanden geleden, dus er kunnen mogelijke verschillen zitten in de definitieve lay out.

De achtbaan zal 38 meter hoog worden een vertrekken met een lancering, in de baan zullen meerdere inversies verwerkt zitten.

Voor deze achtbaan zal het park een van hun grootste investeringen maken.

Bron: Fun Spirit