Familieachtbaan voor Parc Astérix in 2017?

Terwijl de werkzaamheden aan Discobelix, een Disko’O Coaster van Zamperla, nog volop bezig zijn, bevestigde Parc Astérix onlangs aan fansite Parc Astérix fans de komst van een familieachtbaan in 2017.

In een enquête die deelnemers via de website Loisirs Lab’ konden invullen kwam Pégase als één van de nieuwe mogelijkheden naar boven.
Pégase is een voorlopige naam want in de enquête kon je stemmen op verschillende namen. Men kon op sommige concept arts ook aanduiden wat ze leuk en minder leuk vonden.

Op de tekeningen is ook duidelijk te zien dat Pégase komt te liggen in het Griekse themagedeelte, meer bepaald achter het vliegend tapijt Le Cheval de Troie.

Het stationsgebouw zal de naam Montparnos krijgen. Hieruit vertrekken de treinen aan een hoge snelheid door een oude Griekse weg en zal de nodige verrassingen herbergen.  Het symbool van deze attractie is Pegasus, het mythische paard, dat z’n vleugels zal gebruiken om deze reis te ondernemen.

De reis zal niet gaan zoals gepland. Onderweg  reizen de bezoekers naar de tempel van Medusa maar daar worden ze niet hartelijk verwelkomt. Om te ontsnappen aan de vloek van Medusa is er nog maar één mogelijkheid en dat is achteruit.

Vorig jaar opende er in het Amerikaanse park Dollywood een soortgelijke achtbaan, FireChaser Express, dit is ook een familie launch coaster gebouwd door het Duitse Gerstlauer.

Parc Astérix wil voorlopig deze geruchten nog niet bevestigen.

 

Bron: Parc Asterix Fans