Tweede achtbaan voor Klugheim voorgesteld

De bouw van het Klugheim gebied dat opgebouwd wordt in Phantasialand volgen wij en hoogstwaarschijnlijke alle fans van het park al maanden op de voet In deze zone is de blikvanger Taron, een meermaals gelanceerde achtbaan die gebouwd wordt door Intamin Amusement Rides Vandaag maakte het park bekend, wat velen al vermoeden, Klugheim zal ook een tweede achtbaan krijgen

 

Raik, zoals de tweede achtbaan zal heten, wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Het wordt een zogenaamde Family Boomerang Coaster, die we ook kennen van Drayton Manor en Paultons Park, die volgend jaar een gelijkaardige achtbaan openen. Phantasialand zal naar eigen zeggen de grootste versie ter wereld van deze achtbaan bouwen.

Bij de Boomerang achtbaan wordt het parcours tweemaal afgelegd, eenmaal voorwaarts en een keertje achterwaarts. In tegenstelling tot de Boomerang coasters die we kennen uit Walibi en Bellewaerde, krijgt de familie versie geen inversies.

Bron en foto: Phantasialand